Opening van het tuinseizoen bij Volkstuin Hof van West in Wijchen

Van onze redactie
10 juni 2014
De mensen van de volkstuinvereniging Hof van West vertellen er enthousiast over: "Het was een stralende lentedag  met een heel aangenaam temperatuurtje toen we om 12 uur verzamelden we bij poort  1. De tuinders waren met hun hulptroepen gekomen en brachten allemaal een zelf bereid lunchgerecht mee. Als het even kon zaten er groentes of fruit van de  eigen oogst  in. Het was heel leuk en vooral lekker om te ervaren dat er zoveel verschillende lunchgerechten bestaan.

Iedereen bracht  ook wat meubilair mee , maar een klapper was toch wel de prachtige camper van Bas en Riet. Ze hadden alles aan boord wat maar nodig kon zijn . En Tim maakte dankbaar gebruik van het gasfornuis om zijn heerlijke uiensoep warm te maken.

Tim  hield ook  een kort openingswoordje . Daar benoemde hij vooral het feit dat we een vereniging zijn, die betrokken is bij elkaar en bereid is om elkaar te helpen als dit nodig is . Ook hebben diverse tuinders een grote bereidheid om klusjes op te knappen en om vaak te maaien. Waarvoor dank . Dat we enthousiast  zijn,  is te zien aan het feit dat het complex er prachtig verzorgd bij ligt. We hebben  een flinke wachtlijst en mensen die voorbij komen geven complimenten.

P1220958

Toen was het tijd om van al die gerechten ook daadwerkelijk te gaan proeven onder het genot van een kopje thee of koffie . Al had Geert-Jan ook voor een fris rosétje gezorgd. En als je nog wat nodig had  kon je nog “ weesplantjes ”verzamelen . De diversiteit en het aanbod was erg  groot. Er werd druk dan ook druk  uitgewisseld en verzameld.

Het was een gezellige bijeenkomst en verschillende tuinders benoemden nog eens het feit dat we in een hele korte tijd een hele fijne vereniging zijn geworden waarbij ze zich erg thuis voelen. Ook bevalt de manier van het openen van het tuinseizoen zo goed,  zodat het vanaf nu een traditie zal zijn ."

Ook een volkstuinthe huren? www.hofvanwest.nl

Dit bericht delen:

Advertenties