Kunnen we basketbal in Wijchen behouden?

Van onze redactie
5 juni 2014
Het bestuur van Magixx, de basketbalclub, deelt mee: "Graag willen wij als voorgenomen nieuwe bestuur een korte update geven van de stand van zaken. Zoals in maart 2014 aangekondigd zijn we als voorgenomen nieuwe bestuur van de Magixx aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuw (strategisch)plan voor de club. Ons streven was, en is nog steeds, om topbasketbal te behouden voor de provincie Gelderland en Wijchen in het bijzonder. Dit in verband met het aftreden van het huidige bestuur en de beëindiging van het hoofdsponsorschap door de Matrixx.

Tot op heden hebben we goede vorderingen gemaakt met de realisatie van dit plan. Zo hebben wij de huidige Business Club weten te vergroten met meer dan 30 nieuwe (betalende) leden. Daarnaast zijn wij diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met Charitatieve instellingen, maar in het bijzonder met Energy4All en KIKA. Ook de samenwerking met basketbalverenigingen uit  de regio’s is geïntensiveerd.

Verder hebben we ook een aantal nieuwe sponsoren weten toe te voegen aan het reeds bestaande bestand. Echter, dit alles heeft tot op heden nog niet tot een sluitende begroting voor het seizoen 2014/2015 geleid. Dit met name door het ontbreken van een grote hoofdsponsor. Het wegvallen van de Matrixx en het aanzienlijke bedrag welke zij vertegenwoordigd (ruim één  derde van de begroting) is niet zomaar op te vangen. Op dit moment hebben we helaas nog geen uitzicht op een nieuwe hoofdsponsor op korte termijn. We doen momenteel een maximale inspanning om meerdere sponsoren aan ons te verbinden om zo onze basis te vergroten en niet uitsluitend afhankelijk te zijn van slechts één of twee grote sponsoren.

We hebben goede hoop dat het ons alsnog gaat lukken om basketbal in Wijchen te behouden en om een eredivisiewaardig team samen te stellen voor het nieuwe seizoen. De bijdrage van een ieder komt hierbij goed van pas. Uw idee en support is dan ook van harte welkom.

Dit bericht delen:

Advertenties