Zondag 15 juni Korenfestival Stichting Wijchen Allround

Van onze redactie
5 juni 2014
Het tweede festival in 2014 van de stichting Wijchen Allround staat alweer op het programma. Het korenfestival in het centrum van Wijchen vindt plaats op zondagmiddag 15 juni. Het begint om 13.00 uur en eindigt om 17.30 uur met samenzang op het Marktplein.

Hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar goed gezind en kan iedereen die van muziek houdt heerlijk genieten van de prachtige koren die wij hebben uitgenodigd. Daaronder zijn bekende koren van o.a.  Wijchense bodem. Maar ook veel koren uit andere regio’s in het land. Een divers aanbod aan genres is te horen op 15 juni. Een ding hebben de koren echter gemeen met elkaar: het enthousiasme komt je tegemoet.

De koren hebben o.a. popsongs, gospels, romantische luisterliedjes, zeemansliederen en gouwe ouwe op hun repertoire staan. Ook de Nederlandstalige liefhebbers kunnen hun hart ophalen.

Op 12 podia kunt u de honderden zangers en zangeressen komen beluisteren. Dit jaar is er ook een podium bij de Kasteelpoort gepland. Zodoende kan iedereen die dat wil een rondje lopen vanaf de Markt, via de Marktpromenade, het Europaplein en de Kasteellaan.

Inmiddels hebben 24 koren hun medewerking toegezegd. Waaronder liefst 5 koren uit Wijchen: de popkoren, Event, Switch, Pur Sang, Trent en het smartlappenkoor Vrolijke Nood. Ondanks het feit dat het korenfestival van WA enkele jaren door slecht weer een aangepast programma moest aanbieden, is de animo om mee te doen alleen maar groter geworden. Dus alle reden om op 15 juni in Wijchen te komen kijken en vooral luisteren. Meezingen is natuurlijk ook aan te bevelen. U zult dan ervaren dat 850 enthousiaste deelnemers aan ons festival sfeer en gezelligheid brengen en van het centrum van Wijchen "the place to be" maken.

Gewoon vanaf een terrasje genieten is natuurlijk een goede optie, maar alle podia langsgaan is zeker een aanrader. In de Kromme Elleboog is dit jaar sfeervolle Ierse volksmuziek te horen van koor The Lads uit Maas en Waal. Verderop bij de kruising met de Burchtstraat treedt het Balkankoor Kitka op. En ook in de Spoorstraat treedt musicalkoor Amacitia uit Wamel voor u op. De grote koren staan op het marktplein, het Europaplein en bij het Kasteel.

Verder zijn er koren uit Doetinchem, Wateringen, Druten, Doornenburg, Drunen, Uden, Boekel, Nijmegen, Winssen, Horssen, Wanroij, Vorstenbosch, Grave en Heesch.

De afsluitende samenzang staat o.l.v. onze Wijchense dirigent Trees Rutten.

Wij hopen dat u er bij bent zondag 15 juni. Wij wensen alle bezoekers en deelnemers bij voorbaat een heerlijke muzikale middag toe met vooral mooi weer.

 

Dit bericht delen:

Advertenties