Laatste rondleidingen van het seizoen in eendenkooi van Batenburg

Van onze redactie
28 mei 2014
In het weekend van 7 en 8 juni organiseert Geldersch Landschap en Kasteelen de laatste rondleidingen van het seizoen in de eendenkooi van Batenburg.

In de eendenkooi van Batenburg heerst absolute rust van midden juni tot begin februari. In het weekend van 7 en 8 juni zijn er voor het laatst in het seizoen rondleidingen.

Neem een duik in de geschiedenis van deze eeuwenoude ambacht en bijzondere vangmethode. De gidsen Anton van der Velde en Jan Taat leiden u rond door dit stukje cultuurhistorie en vertellen het fascinerende verhaal van de kooi, de kooiker, het kooikerhondje, vangarmen en lokeenden.

De rondleiding begint op beide dagen om 14.00 uur bij de ingang van de eendenkooi, Bergharenseweg, Batenburg. Duur: ongeveer 2 uur. Deelname: € 5,00 per volwassene, € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. De rondleiding is gratis voor donateurs van Geldersch Landschap en Kasteelen op vertoon van de GLK-pas. Reserveren mogelijk via landvanderheerlijkheden@glk.nl of tel. (024) 645 15 58. Meer informatie: www.bezoekleur of tel. (024) 645 15 58.

 

Batenburg Batenburg

Dit bericht delen:

Advertenties