Gemeentenieuws

Van onze redactie
28 mei 2014
“Bijsterhuizen” op Provada 2014

De Provada is hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de vastgoedbranche in Nederland. In de RAI van Amsterdam ontmoeten makelaars, ontwikkelaars, beleggers, architecten én overheden elkaar in een professionele sfeer. Van 3 tot en met 5 juni presenteert ook het bedrijvenpark Bijsterhuizen zich op de beurs.

Bijstershuizen maakt tijdens Provada onderdeel uit van Logistics Valley. De Logistics Valley strekt zich uit van Zaltbommel tot aan de Duitse grens. Er zijn in het gebied drie logistieke hotspots: Rivierenland, Nijmegen en de Liemers. Voor alle hotspots geldt dat zij een uitstekende infrastructuur kennen die het achterland van Nederland en Duitsland verbinden met de mainports Rotterdam, Antwerpen en Schiphol.

Tijdens Provada 2014 organiseren standhouders veel inhoudelijke bijeenkomsten. Logistics Valley organiseert zelf ook enkele ontmoetingen, uiteraard gerelateerd aan logistiek vastgoed. Aansluitend aan deze bijeenkomsten worden ontmoetingen in de stand georganiseerd. Iedere dag kunnen bezoekers bovendien in gesprek gaan met accountmanagers van de 3 hotspots en zijn ook vertegenwoordigers van het logistieke bedrijfsleven in de stand aanwezig. Zij ontvangen hen graag op 3, 4 of 5 juni van 10.00 uur tot 19.00 uur, Provada, hal 11, stand 27a.

De Provincie Gelderland ondersteunt de ontwikkeling van logistiek en heeft het tot één van haar speerpunten gemaakt om nieuwe bedrijvigheid aan te trekken en nieuwe werkgelegenheid te ontwikkelen en verankeren in de regio. Voor meer informatie kunt u kijken op www.provada.nl.

 

 

 

 

Nieuws

(hoofdartikel)

Militaire oefening

 

De Koninklijke Landmacht houdt van 3 tot en met 5 juni 2014 een militaire oefening. Er wordt zowel overdag als ’s nachts geoefend in het gebied tussen Vianen, Arnhem, Nijmegen, ’s Hertogenbosch en Oosterhout. Ook in Wijchen kunt u de militairen tegenkomen. De oefening zal zich onder andere afspelen op de openbare weg. Er wordt opgetreden in burger tenue. Hierbij zal de veiligheid en het gebruik van de wegen conform de wegenverkeerswet vooropstaan. Verder zijn er waar men zich op privé terrein begeeft afspraken gemaakt met de eigenaren van deze terreinen. Aan deze oefening nemen ongeveer 60 militairen en verschillende voertuigen deel. De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied maar maken geen

gebruik van munitie of oefenmunitie.

 

 

Heeft u voor, tijdens of na afloop van de oefening vragen of klachten, dan kunt u contact opnemen met het ministerie van Defensie, Hoofdkwartier 11 Luchtmobiele Brigade (AASLT) “7 December”, Sectie NATOPS, Stafofficier Planning en Control via telefoonnummer 026 353 26 12.

 

 

 

Nieuws

Sanering ‘t Laantje gaat na Pinksteren verder

Naar verwachting worden de saneringswerkzaamheden in ‘t Laantje na de

Pinksterdagen hervat. Dan kunnen de damwanden geplaatst worden. Daarna

worden de boorpalen geplaatst en kunnen we verder gaan met het ontgraven

van de bouwlocatie. Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider

van de provincie Gelderland Carla Nijendijk via telefoonnummer 026 359 88 17.

 

 

Nieuws

Openingstijden gemeente rond de feestdagen

In verband met de feestdagen zijn onze openingstijden gewijzigd. Donderdag 29

en vrijdag 30 mei zijn het gemeentekantoor, Vraagwijzer en de gemeentewerf

gesloten. De milieustraat is op 30 mei wel geopend.

 

 

 

Nieuws

Vergaderingen en bijeenkomsten

 

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

 

5 juni           Commissievergadering -1-

12 juni          Commissievergadering -2-

19 juni          Raadsvergadering jaarrekening en kaderbrief (aanvangstijd wordt later bekendgemaakt.)

 

 

U kunt de volledige agenda vinden op: http://www.wijchen.nl/gemeente/politiek/vergaderingen/vergaderingen-2014. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen of in de vestiging in Bergharen). De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

 

 

 

 

Tekst boven aan de lijst met bekendmakingen:

 

Op www.officielebekendmakingen.nl zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice.

 

 

 

Algemene bekendmaking

Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen heeft op 25 april 2014 ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014 voor de afdeling Bouwen en Leefomgeving, Ruimte, Milieu en Economie en de rapportage van de evaluatie van het Handhavingsuitvoeringsprogramma 2012/2013 vastgesteld. Het Handhavingsuitvoeringsprogramma is een nadere uitwerking van het Handhavingsbeleidsplan 2012-2015 waarin wordt aangegeven welke van de voorgenomen activiteiten (op basis van een prioriteitenstelling) in 2014 worden uitgevoerd en welke (handhavings)projecten in 2014 worden uitgevoerd. In de rapportage van de evaluatie wordt beschreven hoe de gemeente Wijchen in 2012 en 2013 uitvoering heeft gegeven aan de gemeentelijke handhaving- en toezichttaken op het gebied van de fysieke leefomgeving.

 

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de eerste dag na deze publicatie. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

 

 

milieu

Ontvangen milieumelding

Door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen is de volgende milieumelding op genoemde datum geaccepteerd:

Balgoij

  • Van Cittersweg ongenummerd sectie B, perceel 15 en16, het oprichten van een milieu-inrichting melding in het kader van het Activiteitenbesluit op grond van de Wet milieubeheer, 20-05-2014.


Wijchen

  • Hemenseweg 206, 6603 KT, het veranderen van het Recreatiecentrum, 21-05-2014.


 

Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

 

Ruimtelijke ordening

Vastgesteld bestemmingsplan Geitweg 4



Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 mei 2014 het bestemmingsplan Geitweg 4 heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in beëindiging van de intensieve veehouderij, behoud van het grondgebonden agrarisch bedrijf (akkerbouw) en uitbreiding van de recreatieve nevenactiviteiten met een vakantieboerderij binnen de bestaande bebouwing. Het plangebied is gelegen aan de Geitweg 4 in het buitengebied van de gemeente Wijchen. Schriftelijke stukken behorende bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het gemeentekantoor. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BPBGBGeitweg4-VGBP.

 

De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en vangt aan op 29 mei 2014. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Procedures 1, 4 en 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

 

 

Ruimtelijke ordening

Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreide procedure ’t Slotje ongenummerd

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouwen en afwijken van het bestemmingsplan (als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) en voor de activiteit aanleggen van een uitrit. De omgevingsvergunning maakt het mogelijk dat een tandheelkundig praktijk op het perceel ’t Slotje ongenummerd in Wijchen wordt gerealiseerd. De aanvraag en de ontwerp omgevingsvergunning (met bijbehorende stukken) zijn bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het gemeentekantoor. De ontwerp omgevingsvergunning voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.HUURSLOTJEONG-OWOV.

De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 29 mei 2014. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen.

Procedures 1 en 2 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

kappen

Mededeling voorgenomen kap

 

De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

 

Wijchen

  • Berkenhof naast nr. 43, 1 berk, reden kap: boom is dood, herplant: nee, te dicht bij gevel gebouw, 21-05-2014.


 

  • Ringlaan t.h.v. nr. 160 bij wijkgebouw OZO, 1 sierkers, reden kap: boom is dood, herplant: ja, 1 soort nog te bepalen, 21-05-2014.


 

  • Aalsburg t.h.v. nr. 1912, 1 eik, reden kap: boom is dood, herplant: ja, 1 eik, 21-05-2014.


 

  • Aalsburg naast nr. 1702, 1 beuk, reden kap: boom staat te dicht op gevel, herplant: nee, voldoende bomen in de omgeving, 21-05-2014.


 

Deze houtopstand is kapvergunningvrij. Wilt u reageren op de voorgenomen kap, dan kunt u uw reactie binnen vier weken na datum van deze publicatie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

 

 

slopen

Ontvangen sloopmelding

De onderstaande sloopmelding is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

Bergharen

  • Hoekgraaf 9, 6617AX, het slopen van schuren ten behoeve van nieuwbouw kapschuur, 16-05-2014.


Wijchen

  • Boskantse Broekstraat 55, 6603 LD,  het slopen van een deel van het woonhuis en een deel van een bijgebouw, 15-05-2014.

  • Groenestraat 47, 6601 PB, de bestaande rijhal slopen in verband met nieuwbouw rijhal, 13-05-2014.

  • Haagdoornstraat 26, 6602 EW, het verwijderen van asbesthoudend materiaal, 16-05-2014.

  • Homberg 1906, 6601 ZH, het verwijderen van asbesthoudend materiaal uit het hoofdgebouw, 15-05-2014.


Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmelding.

 

 

 

Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

De onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn door het college van
burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

Balgoij

  • Boomsestraat 36, 6613 AH, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de inhoud en het uitbreiden van de woning, 12-05-2014.


 

Hernen

  • Het Hoge Rot 30, 6616 DB, het bouwen van een woning en het aanleggen van een uitweg, 11-04-2014.


Wijchen

  • Abersland 1905, 6605 NE, het kappen van een boom, 18-05-2014.

  • Acaciastraat ongenummerd, nabij nr.32, 6602 EN, het kappen van een boom, 20-05-2014.

  • Achterloseweg 37, 6604 KC, het bouwen van een loods, 07-05-2014.

  • Bijsterhuizen 2005 A, 6601 LH, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de bouwhoogte en het bouwen van een luifel, 09-05-2014.

  • Groenestraat 47, 6601 PB, het brandveilig gebruiken, 13-05-2014.

  • Kronenland 1114, 6605 RN, het bouwen van een dakkapel, 15-05-2014.

  • Saltshof 1330, 6604 EG, het bouwen van een dakkapel, 13-05-2014.


De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

 

Algemene bekendmaking

Voornemen tot weigering omgevingsvergunning (ontwerpbesluit)

Ten aanzien van het onderstaande project is het college van burgemeester en wethouders van Wijchen voornemens de aangevraagde omgevingsvergunning te weigeren:

Balgoij

  • Wegelaar 7 en 9, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met het bouwen buiten het bouwvlak, het bouwen van twee loodsen, een mestsilo en het verlengen van een potstal en het veranderen van een inrichting, 12-05-2014.


Met ingang van 29 mei 2014 worden de aanvraag, het ontwerpbesluit en de eventuele bijbehorende stukken van dit project gedurende zes weken ter inzage gelegd. Procedure 1 en 2a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

 

 

Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunning

Voor de onderstaande projecten  is een omgevingsvergunning verleend. De besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning zijn voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

Wijchen

  • Beukenpad 3, 6602 GG, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de bouwhoogte, het gebruik en archeologie en het bouwen van drie garageboxen, 19-03-2014.

  • Beukenpad 5, 6602 GG, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de bouwhoogte, het gebruik en archeologie en het bouwen van drie garageboxen, 12-03-2014.

  • Bijsterhuizen 2423 en 2425, 6601 LK, afwijken van het bestemmingsplan in verband met de afstand tot de perceelgrenzen en het bouwen van een tussenlid, 19-05-2014.

  • Heumenseweg 83 A, 6603 KT, het bouwen van een bijgebouw, 20-05-2014.


 

De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning.

Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

In procedurekader de volgende procedures opnemen: 1, 2, 2a, 3, 4, 5 en 5a

 

 

Let op! Vanaf deze week verandert het procedurekader. Dit zijn de nieuwe teksten:

 

Procedure 1 - Ter inzage / Informatie

 

Schriftelijke stukken over een onderwerp zoals bedoeld in de publicatie zijn iedere werkdag bij voorkeur op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving van het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 22-24 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn voor vragen en voor het maken van een afspraak bereikbaar via telefoonnummer 024 751 71 11. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 12.00 uur en tussen 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar bouwenenleefomgeving@wijchen.nl.

 

Op woensdagavond kunt u de stukken (met uitzondering van de stukken die betrekking hebben op een omgevingsvergunning, milieu- en kapmeldingen) van 17.00 tot 19.30 uur inzien bij het informatiecentrum. Er is dan geen vakinhoudelijke deskundigheid aanwezig.

 

 

Procedure 2 – Zienswijze (Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure)

Belanghebbenden kunnen naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Heeft het ontwerpbesluit betrekking op een bestemmingsplan, dan kan een ieder zienswijzen naar voren brengen. Indien u de zienswijze monde­ling naar voren wilt brengen, dan kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving. De termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. Na afloop van de termijn wordt een besluit genomen. Uw zienswijze en een eventuele reactie hierop van de aanvrager worden hierbij betrokken. Als indiener van een zienswijze wordt u op de hoogte gebracht van het besluit.

 

Procedure 2a –       Zienswijzen

Een ieder kan tijdens de periode van terinza­gelegging mondeling of schriftelijk ziens­wijzen over het ontwerp­besluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. afdeling BenL Postbus 9000, 6600 HA te Wijchen. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving. De termijn voor het naar voren brengen van zienswijzen bedraagt zes weken en vangt aan op de dag waarop het ontwerp­besluit ter inzage is gelegd. Na afloop van deze termijn wordt een definitief besluit genomen. Ingediende zienswijzen en een eventuele reactie daarop van de aanvrager van de omge­vingsvergunning worden hierbij betrokken. Als indiener van een zienswijze wordt u van het definitieve besluit op de hoogte gebracht. Indien u tegen het definitieve besluit beroep in wilt stellen bij de Rechtbank, dan moet u binnen de gestelde termijn een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit. Anders is uw beroep in principe niet-ontvankelijk.

 

 

 

Procedure 3 – Bezwaar                                                  

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken nadat het besluit is verzonden aan aanvrager bezwaar maken tegen het besluit.

Hoe maakt u bezwaar?

1.       Beschrijf tegen welk besluit u bezwaar maakt.

2.       Beschrijf waarom u het niet eens bent met dit besluit.

3.       Controleer goed of uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres op het bezwaarschrift staat vermeld.

4.       Zet altijd de datum boven uw bezwaarschrift.

5.       Zorg er voor dat uw bezwaarschrift door u is ondertekend.

6.       Stuur uw bezwaarschrift naar het college van  Wijchen, ter attentie van de afdeling BMO, postbus 9000, 6600 HA WIJCHEN of geef het bezwaarschrift tijdens openingstijden af op het gemeentekantoor.

 

 

Procedure 4 – Beroep

Belanghebbenden, die zienswijzen hebben ingediend, alsmede zij die niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingediend, kunnen binnen zes weken beroep instellen tegen een besluit. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. In de publicatie is vermeld op welke dag de beroepstermijn begint te lopen. Het beroepschrift wordt ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden of de reden van het beroep. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Is het beroepschrift gericht tegen een bestemmingsplan, dan moet dit worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

 

Procedure 4a – Beroep

Tegen het besluit kan binnen zes weken beroep bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, worden ingesteld door:

- belanghebbenden die zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht.

De termijn van zes weken begint te lopen op de dag na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;
- de datum van het beroepschrift;
- een omschrijving van het besluit waartegen het beroepschrift is gericht;
- de gronden van het beroep.

De rechtbank wenst zowel het beroepschrift, als een afschrift van het besluit in tweevoud te ontvan­gen. Het beroepschrift wordt gericht aan de Rechtbank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Voor de behandeling van het beroep betaalt men een griffierecht.

 

Procedure 5 – Voorlopige voorziening

Als u er een spoedeisend belang bij heeft dat het genomen besluit niet direct in werking treedt, dan kunt u bij de rechtbank een voorlopige voorziening aanvragen.

LET OP: dit kunt u alleen doen wanneer u ook bij het college een bezwaarschrift heeft ingediend. U stuurt een kopie van dat bezwaarschrift met een verzoek om een voorlopige voorziening naar: de Rechtbank Gelderland, afdeling bestuursrecht, ter attentie van de voorzieningenrechter, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM.

U moet voor de behandeling van een verzoek griffierecht betalen. De hoogte van dat bedrag kunt u opvragen bij de rechtbank Gelderland. Het aanvragen van een voorlopige voorziening kunt u ook digitaal doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Kijkt u voor de voorwaarden op genoemde website.

 

Procedure 5a           – Voorlopige voorziening                                               


Het besluit treedt in werking op de dag na de dag waarop het is bekendgemaakt. Dit is anders als het besluit is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure óf als het een besluit betreft met betrekking tot de activiteit ‘uitvoeren van een werk of van werkzaam­heden’, ‘slopen in een beschermd stads- of dorpsgezicht’, ‘slopen op grond van de bouwver­ordening’, ‘slopen, verstoren, verplaatsen of in enig opzicht wijzigen van een provinciaal of gemeentelijk monu­ment dan wel herstellen of (laten) gebruiken van zo’n monument op een wijze waardoor het wordt ontsierd of in gevaar gebracht’ en/of de activiteit ‘kappen/(doen) vellen van houtopstand’. Dán treedt het besluit namelijk in werking op de dag waarop de termijn voor het indienen van een beroepschrift of althans een bezwaar­schrift afloopt. Heeft men er echter een spoedeisend belang bij dat het besluit niet in werking treedt, dan kan men daartoe, ná indiening van het bezwaar- of beroepschrift, een verzoek om voor­lopige voorzie­ning indienen bij de voorzieningenrech­ter van de Rechtbank Gelderland. Alsdan treedt het be­sluit op z’n vroegst in werking nadat de voorzieningenrechter op het verzoek heeft beslist. Als men daarbij een spoedeisend belang heeft, kan men ook om een an­dere voorziening verzoeken.

Is de omgevingsvergunning van rechtswege verleend, dan treedt het besluit in werking op de dag waarop de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift afloopt, óf, als bezwaar is gemaakt, op het bezwaarschrift is beslist. Bij deze omgevingsvergunningen heeft het ma­ken van bezwaar dan ook schorsende werking. De vergunninghouder kan de voorzieningen­rechter echter verzoeken de schorsende werking op te heffen. Als men daarbij een spoedei­send belang heeft, kan zowel de vergunninghouder, als een andere belanghebbende ook om een an­dere voorziening verzoeken.

Verzoeken om voorlopige voorziening worden steeds gericht aan de Recht­bank Gelderland, Afdeling bestuursrecht, Post­bus 9030, 6800 EM te Arnhem. Een kopie van het bezwaar­- of beroepschrift moet met het verzoek worden meegestuurd. Voor de behandeling van het verzoek betaalt men een griffierecht.

 


Procedure 6 – Inzage digitale bestemmingsplannen


De plannen zijn digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.


 

Dit bericht delen:

Advertenties