Tweestromenloop Wijchen

Van onze redactie
27 mei 2014
 

TWEESTROMENLOOP WIJCHEN 

Wethouder Paul Loermans verricht het startschot.

Voor de tweede keer staat op zondag 8 juni,  1e Pinksterdag, de Tweestromenloop van de Wijchense Atletiek Vereniging op het programma, mede dankzij de vele positieve reacties van de lopers van vorig jaar. Deze Tweestromenloop is de opvolger van de Urndorfferloop die 15 jaar lang door A.V.W. werd georganiseerd met muzikale medewerking van de Urndorffer Musikanten. Vorig jaar kwam er een nieuwe naam, en een nieuwe uitdagende route met heuveltjes en activiteiten voor de jeugd.

Het evenement vindt plaats bij en rondom het clubhuis van A.V.W.  De Wychert 4 in Wijchen. Het wordt weer een bijzondere loop voor de recreatieve maar ook de meer prestatiegerichte loper! Net als verleden jaar staat ook nu weer staat de ontspanning en gezelligheid voorop. Zo is er muziek, luchtkussen en een b.b.q. Zowel bij de jeugd als de recreanten en wedstrijdlopers zal Wethouder Paul Loermans het startschot geven.

Vorig jaar waren bij de 5 km. loop Peter Heijn uit Amstelveen en Marlieke Slebus uit Wijchen de winnaars. Bij de 10 km. waren Robin d Lange uit Westervoort en Inge Arts uit Wijchen de snelste.

Voor de tijdregistratie wordt gebruik gemaakt van het IPICO Sports tijdregistratiesysteem. Het voordeel is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Zo zijn de tijden na de wedstrijd al te zien op www.uitslagen.nl

Zondagmorgen kan er nog ingeschreven worden voor 3,5 km, 5 km en 10 km. en natuurlijk de kidsloop. Het startnummer en chip wordt bij de inschrijftafel uitgedeeld. Het geheel nieuwe parcours is zeer gevarieerd. Er wordt een ronde op de atletiekbaan gelopen vervolgens op deels verharde en onverharde wegen, waarbij het hoogte verschil van de Valendriese Heuvels extra uitdagend is. Voor het publiek is de 10 km aantrekkelijk om te zien omdat de lopers twee keer voorbij komen. Na afloop is er voor iedere loper o.a. een flesje water.  In het clubhuis is er natuurlijk weer omkleed en douche gelegenheid.

Voor de aller jongste atleten tot 10 jaar. Is er een korte route van 400 of 800 meter op de atletiek baan. Vooraf is er een leuke gezamenlijke warming up. Na afloop krijgen alle jeugdige lopers als herinnering een prachtige medaille en een ijsje.

De medische verzorging is ook dit jaar weer in handen van het medische team van het Rode Kruis in Wijchen. Een vaste hulppost staat midden op het terrein van A.V.W. daarnaast komt het Rode Kruis met het Bike-Team. Dit zijn twee hoogwaardige mountainbikes uitgerust met medische apparatuur zoals een A.E.D. hierdoor kunnen ook de moeilijk bereikbaar gebieden bestreken worden. Immers elke seconde telt ingeval van nood! De twee fietsers begeleiden de lopers over het gehele parcours.

Programma:

10.45 uur:                              400 meter (leeftijd tot en met 10 jaar)

11.45 uur:                              800 meter (leeftijd tot en met 12 jaar)

11.00 uur:                              3,5 kilometer (vanaf 12 jaar)

12.00 uur:                              5 kilometer (vanaf 12 jaar) en 10 kilometer (vanaf 14 jaar)

Informatie:

De start is bij Atletiekvereniging Wijchen (AV Wijchen), De Wijchert 4, nabij de voetbalvelden van A.W.C. In het clubgebouw is omkleed- en douchegelegenheid. Het parcours van de 3,5, 5 en 10 km is gedeeltelijk onverhard. De 5 en 10 km bevatten een aantal zandheuvels. Om het voor het publiek extra spannend te maken wordt voor de afstand van 10 km. de ronde van 5 km tweemaal gelopen.

Inschrijven:

Voorinschrijven

www.inschrijven.nl  zie ook. www.avwijchen.nl

De kosten voor deelname van 5 km en 10 km (inclusief tijdsregistratie via Chip) zijn € 5,00 (voorinschrijving). Op de dag zelf is deelname €8,00. 3.5 km. €3,00 (voorinschrijving). Op de dag zelf € 5,00. 400 en 800 meter: € 2,00

Voor nadere info.: Renske Schoonbeek. Tel. Nr. 024 3001085. E-mail: tweestromenloop2014@gmail.com

 IMG_8090

 

Dit bericht delen:

Advertenties