Gemeentenieuws 21-5-2014

Van onze redactie
21 mei 2014
Operation Market Garden

Op zaterdag 20 september herdenkt Wijchen op grootse wijze Operation Market Garden, dit jaar 70 jaar geleden. Alle informatie hierover leest u op onze website www.wijchen.nl. We willen graag zo veel mogelijk Wijchenaren betrekken bij dit eenmalige unieke evenement.

Was u erbij en wilt u er straks weer bij zijn?

Was u ooggetuige toen in september 1944 Wijchen werd bevrijd tijdens Operation Market Garden? En wilt u straks met ons samen de herdenking op 20 september van dichtbij beleven tijdens de  tocht over de Graafseweg? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Tanja Bruins, evenementencoördinator van de gemeente Wijchen, via t.bruins@wijchen.nl.

Expositie Museum Kasteel Wijchen en buitenexpositie

Wilt u een bijdrage leveren aan de expositie “Van Tienakker tot de Oversteek- De bevrijding van het Land van Maas en Waal 1944-1945" in het museum of aan de buitenexpositie in Alverna tijdens de herdenking op 20 september? Heeft u bijvoorbeeld foto’s, filmpjes of publicaties? Laat het ons weten door een mail te sturen naar Rylana Seelen, directeur van Museum Kasteel Wijchen, via rs@museumwijchen.nl.

Persoonlijke verhalen

Op verschillende manieren willen we persoonlijke verhalen en ervaringen vastleggen.

De Wijchense Omroep wil portretten maken van Wijchenaren die hun ervaring van destijds willen delen met anderen. Antal Giesbers wil ze verwerken in een boek dat hij gaat uitgeven. Wilt u hieraan meewerken? Laat het weten door een mail te sturen naar

rs@museumwijchen.nl.

Nieuws

Inloopavond bouwplan Beuningsesteeg

 Woensdag 21 mei 2014 organiseren de gemeente Wijchen en Jansen Bouwontwikkeling een inloopavond over het bouwplan Beuningsesteeg. Tussen 20.00 en 21.00 uur kunnen belangstellenden zich in Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen, laten informeren over de geplande 25 woningen en een kinderdagverblijf tussen de Beuningsesteeg en de 10e en 13e straat in de Saltshof.

Medewerkers van de gemeente Wijchen beantwoorden vragen over het ontwerpbestemmingsplan Noord-Wijchen herziening Beuningsesteeg dat tot 5 juni in het gemeentekantoor ter inzage ligt. Medewerkers van Jansen Bouwontwikkeling lichten het bouwplan toe.

 

Nieuws

Bijeenkomst windenergie 2 juni

De provincie Gelderland nodigt belangstellenden van harte uit voor een informatiebijeenkomst op maandag 2 juni in het kasteel van Wijchen. Onderwerp van gesprek is  “windenergie in Wijchen”. De avond begint om 19.30 uur. De provincie zal uitgebreid ingaan op mogelijke locaties van windmolens. Na besluitvorming door de gemeenteraad over mogelijke locaties vindt een vervolgstap met gedetailleerder onderzoek plaats. Dan wordt uitgebreid gekeken naar waar windturbines binnen de zoek zone het beste kunnen komen, met aandacht voor geluidsgrenzen, veiligheid, schaduw en gevolgen voor natuur en landschap. Donderdag 22 mei staat de quickscan windenergie van 21.30 tot 22.00 uur op de agenda van de informatiebijeenkomst van de gemeenteraad.

 

Nieuws

Werkzaamheden aan het spoor

 In de nachten van 24 op 25 mei en 25 op 26 mei werkt Strukton tussen 23.00 en 07.00 uur aan het spoor. Deze werkzaamheden maken deel uit van de aanleg van het keerspoor. Tussen de overweg bij de Hoefsestraat en de overweg bij het fiets-/voetpad  de Tunnelweg worden dan de fundering, bovenleidingmasten en balken voor bovenleidingconstructie aangelegd. Bij het zijperron langs de Stationslaan vinden deze nachten grondwerkzaamheden rondom bestaande bovenleidingmasten plaats.

Meer informatie

Meer informatie over het keerspoor vindt u op www.prorail.nl/projecten en www.stadsregiorail.nl. Informatie over de herinrichting van de stationsomgeving kunt u vinden op www.wijchen.nl. Voor vragen, klachten en meer informatie over de werkzaamheden aan het keerspoor kunt u 24 uur per dag, zeven dagen in de week contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten via 0800-776 72 45. Tussen 18.30 uur ’s avonds en 8.00 uur ’s ochtends zijn zij alleen bereikbaar voor urgente zaken als ernstige overlast en veiligheidsrisico’s. U kunt ook het contactformulier invullen op www.prorail.nl/contact.

 

Nieuws

Informatiebijeenkomst na raadsvergadering

De gemeenteraad van Wijchen houdt aanstaande donderdag 22 mei een informatiebijeenkomst waarbij drie onderwerpen op de agenda staan: wijkwatchers (van 21.00 tot 21.30), quikscan windenergie (van 21.30 tot 22.00 uur ) en afschaffing plusregio’s en regionale samenwerking (van 22.00 tot 22.30 uur).

 

nieuws

Wekelijkse warenmarkt woensdag 28 mei

 De wekelijkse warenmarkt van Wijchen wordt in verband met Hemelvaart verplaatst naar woensdag 28 mei. U kunt de warenmarkt van 8.00 uur tot 13.00 uur op de Markt bezoeken. Waarschijnlijk zijn niet alle marktkooplieden aanwezig.

 

Nieuws

Vergaderingen en bijeenkomsten

De commissies en de gemeenteraad van Wijchen vergaderen in het kasteel van Wijchen. Dit is de voorlopige planning voor de komende periode. Alle vergaderingen en bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

22 mei          Raadsvergadering

Informatiebijeenkomst (aanvang 21.00 uur)

5 juni           Commissievergadering -1-

12 juni          Commissievergadering -2-

19 juni          Raadsvergadering jaarrekening en kaderbrief

(aanvangstijd wordt later bekendgemaakt.)

 

U kunt de volledige agenda vinden op: http://www.wijchen.nl/gemeente/politiek/vergaderingen/vergaderingen-2014. Heeft u geen internet dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek terecht (in de hoofdvestiging in Wijchen of in de vestiging in Bergharen). De stukken kunt u ook inzien aan de balie in het gemeentekantoor.

 

Tekst boven aan de lijst met bekendmakingen:

Op www.officielebekendmakingen.nl zijn de volgende bekendmakingen verschenen. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van de publicaties in uw omgeving? Meldt u dan aan voor de gratis attenderingsservice.

 

Algemene bekendmaking

Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen heeft op 25 april 2014 ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014 voor de afdeling Bouwen en Leefomgeving, Ruimte, Milieu en Economie en de rapportage van de evaluatie van het Handhavingsuitvoeringsprogramma 2012/2013 vastgesteld. Het

Handhavingsuitvoeringsprogramma is een nadere uitwerking van het Handhavingsbeleidsplan 2012-2015 waarin wordt aangegeven welke van de voorgenomen activiteiten (op basis van een prioriteitenstelling) in 2014 worden uitgevoerd en welke (handhavings)projecten in 2014 worden uitgevoerd. In de rapportage van de evaluatie wordt beschreven hoe de gemeente Wijchen in 2012 en 2013 uitvoering heeft gegeven aan de gemeentelijke handhaving- en toezichttaken op het gebied van de fysieke leefomgeving.

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van de eerste dag na deze publicatie. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verordening naamgeving en nummering (adressen)

De gemeenteraad heeft op 8 mei 2014 besloten de Verordening naamgeving en nummering (adressen) vast te stellen. De Verordening heeft als doel om het toekennen, vaststellen en afbakenen van openbare ruimten, stand-, ligplaatsen, straatnaamgeving en huisnummers efficiënter te organiseren.

De verordening treedt in werking met ingang van 22 mei 2014. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Beleidsregels Wet Bibob

 Het college van de gemeente Wijchen heeft op 6 mei 2014 besloten de beleidsregels Wet Bibob 2011 in te trekken en de beleidsregels Wet Bibob vast te stellen. In de beleidsregels is bepaald in welke gevallen de Wet Bibob zal worden toegepast. De Wet Bibob voorkomt dat de gemeente ongewenst en/of onbewust criminele activiteiten faciliteert.

De beleidsregels treden in werking met ingang van 15 mei 2014. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Apv

Verleende APV vergunning

De onderstaande verleende APV-vergunningen zijn door de burgemeester van Wijchen en het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data verzonden naar de betreffende aanvrager:

Wijchen

  • IJssalon La Passione, Marktpromenade 1, 6602 HR, terrasvergunning, 12-05-2014.

  • Sterrebosch, Kasteellaan 6, 6602 DE, terrasvergunning, 12-05-2014.

  • Het Wapen van Wijchen, Markt 10, 6602 AM, terrasvergunning, 13-05-2014.

  • Diverse locaties in Wijchen een evenementenvergunning, een ontheffing toestellen of geluidsapparatuur en een besluit tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van de kastelenwandeltocht (29 mei 2014), kerkdorpentocht (5 en 6 juli 2014) en Avondvierdaagse (3 t/m 6 juni 2014).  Deze besluiten zijn geldig voor de duur van drie jaar. Deze besluiten zijn op 15 mei 2014 verzonden aan wandelsportvereniging De Posthoorn te Ravenstein.

  • Kasteellaan, Sterreboschweg en Markt, een ontheffing evenementenvergunning en een besluit tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van de Lentebraderie op 29 mei 2014. Deze besluiten zijn op 20 mei 2014 verzonden aan GP Promotions te Wijchen.

  • Kasteellaan 6, 6602 DE, een evenementenvergunning, ontheffing toestellen of geluidsapparatuur, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet ten behoeve van de Hemelvaartsdag Wijchen op 29 mei 2014. Deze besluiten zijn op 20 mei 2014 verzonden aan Sterre Arend BV te Wijchen.

  • Kasteeltuin, een evenementenvergunning, ontheffing toestellen of geluidsapparatuur, ontheffing artikel 35 drank- en horecawet en een besluit tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kasteelfeesten op 28, 29 en 30 mei 2014. Deze besluiten zijn op 20 mei 2014 verzonden aan stichting Kasteelfeesten Wijchen.


Procedure 1, 3 en/of 5 zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover de procedurekaders elders op deze pagina’s.

 

kappen

Mededeling voorgenomen kap

De gemeente Wijchen is voornemens de volgende bomen te kappen:

Wijchen

  • Heilige Stoel nabij nr. 6709, 1 kastanje, reden kap: boom is dood, herplant: nee, i.v.m. kastanjebloedziekte, 13-05-2014.

  • Homberg nabij nr. 2724, 1 kastanje, reden kap: boom is dood, herplant: nee, i.v.m. kastanjebloedziekte, 13-05-2014.

  • Kraaijenberg nabij nr. 7701, 1 eik, reden kap: in top zware tak uitgebroken, onherstelbare schade aan hoofdstam, herplant: ja, 1 hazelaar, 13-05-2014.


Deze houtopstand is kapvergunningvrij. Wilt u reageren op de voorgenomen kap, dan kunt u uw reactie binnen vier weken na datum van deze publicatie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen.

 

slopen

Ontvangen sloopmelding

De onderstaande sloopmelding is door het college van burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde datum ontvangen:

Wijchen

  • Diepvoorde 1816, 6605 EW, het verwijderen van asbesthoudende materialen, 14-05-2014.


Er kan geen bezwaar noch beroep worden ingesteld tegen de ontvangen sloopmelding.

 

Algemene bekendmaking

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning

De onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn door het college van
burgemeester en wethouders van Wijchen op genoemde data ontvangen:

Wijchen

  • Huurlingsedam 38, 40 6603 LH en Mandenmaker 25, 6603 JS, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de dakhelling en het bouwen buiten het bouwvlak en het bouwen van drie woningen, 30-04-2014.

  • Spoorstraat 61A, 6601 AX, het plaatsen van een pui, 07-05-2014.

  • Suikerbergseweg 6, 6604 AE, het verplaatsen van vier lichtmasten, het bouwen van hekwerken en twee ballenvangers en het aanleggen van een inrit, 12-05-2014.


 De beslistermijn vangt aan op de dag van ontvangst van de betreffende aanvraag. Procedure 1 is van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Voornemen tot weigering omgevingsvergunning (ontwerpbesluit)

Ten aanzien van het onderstaande project is het college van burgemeester en wethouders van Wijchen voornemens de aangevraagde omgevingsvergunning te weigeren:

Balgoij

  • Houtsestraat 12, 6613 AC, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met oppervlakte en goothoogte en het bouwen van een bijgebouw, 13-05-2014.


Met ingang van 22 mei 2014 worden de aanvraag, het ontwerpbesluit en de eventuele bijbehorende stukken van dit project gedurende zes weken ter inzage gelegd. Procedure 1 en 2a zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verleende omgevingsvergunning

Voor de onderstaande projecten  is een omgevingsvergunning verleend. De besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning zijn voorbereid op basis van de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en zijn door het college van burgemeester van wethouders van Wijchen en op genoemde data verzonden:

Wijchen

  • Heumenseweg 83 B tot en met F, 6603 KT,  het realiseren van twee nieuwe wooneenheden, het legaliseren van drie appartementen en het oprichten van een dakkapel, 13-05-2014.

  • Marskramer 113, 6603 JG, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de afstand tot de voorgevel en de bouwhoogte, het bouwen van een carport, 13-05-2014.

  • Oosterweg 189, 6602 HL, het bouwen van een berging, 13-05-2014.

  • Saltshof 3636, 6604 GZ, het afwijken van het bestemmingsplan in verband met de nokhoogte, 15-05-2014.


De tekeningen behorende bij de omgevingsvergunning behoeven niet noodzakelijkerwijs dezelfde te zijn als die bij de betreffende gepubliceerde aanvraag om omgevingsvergunning. Procedure 1, 3 en 5A zijn van toepassing. Zie voor meer informatie hierover het procedurekader elders op deze pagina’s.

 

Algemene bekendmaking

Verlenging beslistermijn aanvragen om omgevingsvergunning

Van de onderstaande aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van paragraaf 3.1 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van toepassing is, verlengt het college van burgemeester en wethouders van Wijchen de beslistermijn (van in beginsel acht weken) met zes weken. Het besluit tot verlenging van de beslistermijn is op genoemde datum verzonden naar de betreffende aanvrager:

Wijchen

  • Marskramer 3, 6603 JE, het aanleggen van een uitrit, 13-05-2014.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht delen:

Advertenties