De 5 Van Wijchen

Van onze redactie
15 mei 2014
Inschrijving 5 van Wijchen geopend!

Zaterdagavond 30 augustus, om 18:00 uur, klinkt het startschot van de derde editie van de 5 van Wijchen. Dit lijkt misschien ver weg, maar met een lange zomervakantie ertussen, komt deze gezellige hardloopwedstrijd over 5 km snel dichterbij. Daarom is de inschrijving vanaf heden geopend. Stel jezelf deze zomer een sportief doel en schrijf je alvast in! Dan sluit jij op 30 augustus samen met 500 andere hardlopers de vakantie periode af met een prestatie van formaat. Inschrijven kan via www.5vanWijchen.nl.

5 van Wijchen: lopen en kijken!

De 5 van Wijchen is een unieke hardloopwedstrijd, georganiseerd door Atletiek Vereniging Wijchen in samenwerking met Nederlands kampioen Jesper van der Wielen. Meteen na de 5 km wedstrijd voor recreanten van alle niveaus (vanaf 11 jaar), start de 5 km Gala Run waaraan topatleten uit heel Nederland deel zullen nemen. Deelnemers en toeschouwers kunnen genieten van een buffet verzorgd door Topslagerij Sanders, en met een welverdiend drankje in de hand blijven kijken bij de race van de toppers. Iedere deelnemer krijgt bij zijn inschrijving één consumptie gratis. Na de prijsuitreiking wordt de avond afgesloten met een groot feest.

Het parcours

Om 18:00 uur start de 5 km voor recreanten op de atletiekbaan van sportpark de Wychert. Het is een parcours over verharde wegen, opgedeeld in twee ronden van 2,5 km: gemakkelijk voor de beginnende hardloper en een snel parcours met goede tegenstand voor de geoefende atleten. Uniek aan het parcours is de doorkomst dwars dóór het schoolgebouw van het Maaswaal College. Binnen zorgt een DJ voor een opzwepende beat. Het parcours is opgemeten en gecertificeerd door de Atletiekunie. Wilt u uw persoonlijke record verbreken of uw huidige conditie testen, dan is deze wedstrijd uitermate geschikt!

De Gala Run

De ambassadeur van de 5 van Wijchen, Jesper van der Wielen, is regerend Nederlands kampioen op de 5 km en zelf afkomstig uit Wijchen. Onder zijn leiding gaan genodigde topatleten met elkaar de strijd aan op hetzelfde parcours als de recreanten. De Gala Run heeft zich in de afgelopen twee jaar bewezen. Nationale kampioenen en deelnemers aan EK’s en WK stonden al aan de start in Wijchen. De wedstrijd wordt extra aantrekkelijk gemaakt voor het publiek door onder andere een tussensprint na één ronde en een professionele presentatie.

Ieder jaar wordt geprobeerd een geduchte tegenstander voor Jesper te laten starten in Wijchen. Dit resulteerde in het feit dat Jesper “zijn wedstrijd” nog niet heeft weten te winnen. In de eerste editie in 2012 versloeg Abdi Nageeye hem op de streep en in 2013 was Roy Hoornweg Jesper te snel af. Vorig jaar deden er voor het eerst dames mee aan de Gala Run. De organisatie kijkt met trots terug op het podium bij de dames. Met Maureen Koster, Jamie van Lieshout en Jip Vastenburg was het één van de sterkst bezette Nederlandse podia in 2013. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een spectaculair deelnemersveld te kunnen presenteren. “We hebben veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers. Niet alleen de organisatie van de wedstrijd, maar met name de gezellige sfeer er omheen beviel de lopers goed.”


Meer info en inschrijven via: www.5vanWijchen.nl

Jesper over finish           Jesper tijdens 5 van WIjchen            Start recreanten 2


Dit bericht delen:

Advertenties