Tom van `t Hoff wint jeugdschaaktoernooi in Wijchen

Van onze redactie
5 mei 2014
De Wijchense schaakvereniging Het Kasteel organiseerde zondag 4 mei jl. het 7e Giesbers IJSCO-jeugdschaaktoernooi. Een aantal sterke jeugdspelers, waaronder de toernooiwinnaar van vorig jaar en jeugdkampioen van Het Kasteel, Dimitris Loutragotis, ontbraken vanwege deelname aan het NK-jeugdschaak in Rotterdam. Het 13-jarige jeugdtalent van Het Kasteel presteerde het om bij de 10 beste jeugdschakers van Nederland te eindigen!

De 12-jarige Tom van `t Hoff uit Arnhem greep zijn kans en won afgelopen zondag overtuigend het Wijchense jeugdschaaktoernooi. Na 4 winstpartijen en een remise mocht Van `t Hoff de eerste prijs in ontvangst nemen. Clubgenoot Dries Wedda pakte de tweede plaats en Anna Martinez uit Wageningen werd derde. Kasteeljeugdschakers Bram Rutten en Joey Brouwer kwamen net tekort voor een plek op het podium en moesten genoegen nemen met respectievelijk een vierde en vijfde plaats. Totaal schaakten er een kleine 80 kinderen in Wijkcentrum Wijchen-Zuid.

Groep 9: 1. Willemijn Bijleveld 2. Ivan Wijono 3. Nathan van Helvoirt

Op  foto: winnaar Tom van `t Hoff (midden), Dries Wedda (rechts) en Anna Martinez (links).

Fotograaf: Ritchy Dui