Foto's: Zilveren Draagspeld voor de 'Balgoyse Mins' Piet van Erp

Van onze redactie
29 september 2016
Op donderdag 29 september ontving de 60-jarige Piet van Erp uit handen van Burgemeester Hans Verheijen in "het Ballegoyke" de Zilveren Draagspeld van de Gemeente Wijchen. Deze keer was het geen normale repetitie van Harmonie Kunst en Vriendschap voor de actieve Balgoijenaar.  Piet is een betrokken verbinden, een 'Balgoyse Mins' waar in een kleine lokale samenleving zoveel behoefte aan is! Hieronder een lijstje met bijzonderheden van de afgelopen jaren waaraan te zien is wat Piet zoal voor de Balgoijse gemeenschap betekent.

• Sinds 2002 is Piet voorzitter van Harmonie Kunst en Vriendschap in Balgoij. Kunst en Vriendschap vormt als muziekvereniging een belangrijke steunpilaar voor de Balgoijse samenleving. Een vereniging die naast de vele muzikale optredens ook actief is tijdens carnaval en de jaarlijkse rommelmarkt. Piet van Erp speelt hierin een centrale rol en is hiermee al jarenlang hét gezicht van de plaatselijke harmonie.

• Piet is samen met oud‐wethouder Ber van Haren de grondlegger van Pagus Balgoye, de heemkundekring van Balgoij. Piet probeert al jarenlang de geschiedenis van Balgoij een gezicht te geven via tentoonstellingen, exposities in de Oude Toren en tijdens de Open Monumentendag. Pagus Balgoye is een actieve heemkundekring en staat regelmatig in de belangstelling van de media.

• Piet vormt samen met Gerrie Valks sinds 1999 de avondwakegroep voor de Johannes de Doperkerk in Balgoij. Hij is een ondersteunende factor voor mensen bij rouwverwerking.

• Piet van Erp houdt al jarenlang een weblog bij over “Balgoyse Minse”. Een weblog waarin frequent mensen uit de Balgoijse samenleving onder de aandacht worden gebracht. Piet kent de “Balgoyse Minse” en de “Balgoyse Minse” kennen Piet!

• Via zijn kerkelijke betrokkenheid is Piet een voorvechter geweest voor het behouden van de Balgoijse begraafplaats. Hij heeft o.a. hiervoor een beleidsnota en een historische beschrijving opgesteld.

• Piet is politiek betrokken via het lidmaatschap van de PvdA. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen stond Piet op de kieslijst van de PvdA afdeling Wijchen. Piet wil via de lokale politiek graag de belangen voor Balgoij behartigen.

• In het dagelijks leven is Piet wetenschapper aan de Radboud Universiteit. Samenvattend kunnen we stellen dat Piet van Erp een betrokken “Balgoyse Mins” is. Hij staat al jarenlang middenin de Balgoijse samenleving en geeft een duidelijke invulling aan het type mens waaraan in een kleine lokale samenleving zoveel behoefte is: Een verbinder.

zilveren draagspeld img_7707img_7708img_7709img_7710img_7711img_7712img_7713img_7714img_7717img_7718img_7719img_7720img_7721img_7722img_7723img_7724img_7727img_7729img_7730

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen