Whiskyproeverij in Wijchen

Van onze redactie
21 maart 2014
Whiskyproeverij in Wijchen

Café Verploegen staat weer in het teken van een whiskyproeverij, op vrijdag 28 maart staat voor de derde keer dit seizoen wederom de beroemde Schotse drank centraal.

Na een korte presentatie kan er geproefd worden van een zestal specifiek geselecteerde whisky’s.Het thema deze keer is Speyside vs Islay.  Het noordoosten van Schotland afwegen tegen mooie eigenzinnige whisky’s uit het veel kleinere westen waar slechts nog enkele distilleerderijen actief zijn.

De Whisky-vrienden Richard, Corné en Niels hebben weer selectie van zes mooie whisky’s gemaakt uit de gebieden en een interessante presentatie met een schat aan informatie en wetenswaardigheden.  Er staan oa een mooie Balvenie Triple Cask 12 y uit de Speyside en een Laproaigh Cask op het programma.De geur en smaak van een mooie single malt zijn een uitdaging voor de zintuigen.

Sinds enkele jaren is de vraag naar Schotse Malt Whisky enorm toegenomen. Zelfs veel Fransen laten hun cognac voor wat het is. Reden genoeg om 28 maart kennis te maken met de spannende whisky’s welke op het menu staan.De avond gaat  van start met een welkomstdrankje en om de smaak tussen het proeven van de whisky’s te neutraliseren, worden er naast stokbrood ook verschillende garnituur geserveerd.De avond is voor de liefhebbers, maar ook whisky’s dummy’s leren de populaire drank waarderen.

Voor de proeverij moet je 18 jaar of ouder zijn. Noteer ook alvast 26 oktober in je agenda:   whisky and blues festival bij VerploegenDe proeverij begint om 20.30 uur in het café van Zaal Verploegen aan de Woeziksestraat 100 in Wijchen. De deelname bedraagt € 24,50 p.p.

Als extra wordt er na afloop een bottums up georganiseerd  deze kost € 3,50 extra.

Aanmelden kan  door een mail te sturen naar:  info@zaalverploegen.nl.

 

Dit bericht delen:

Advertenties