Landelijke compostdag zaterdag 22 maart

Van onze redactie
19 maart 2014
Landelijke compostdag zaterdag 22 maart

 

De gemeente Wijchen doet samen met Afvalenergiecentrale ARN B.V. in Weurt weer mee aan de ‘Landelijke Compostdag’. In Wijchen kunt u zaterdag 22 maart tussen 9.00 en 14.00 uur uw gratis compost ophalen bij de gemeentewerf, Kamerlingh Onnesstraat 13 in Wijchen. Maar, op is op dus wees er op tijd bij! Bij de ARN aan de Nieuwe Pieckelaan 1 in Weurt kunt u ook tussen 9.00 en 14.00 uur gratis compost ophalen.

 

Waarom een compostdag?

Overheid en bedrijfsleven willen met deze compostdag de inwoners van Nederland bedanken voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval. Wist u dat inwoners van de regio Nijmegen gezamenlijk zo’n 36.000.000 kilo gft-afval aanbieden? Dit is erg goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Keukenafval belandt namelijk nog vaak in het restafval en dat is jammer omdat keukenafval een belangrijke bron is voor de productie van compost en biogas.

 

 

Bussen in de regio rijden op groen gas

De brandstof levert de grootste milieuwinst. Want deze wordt in opdracht van de samenwerkende gemeenten uit de regio Arnhem - Nijmegen als brandstof gebruikt voor het streekvervoer. Dat betekent dat bewoners in de bus rijden op hun eigen gft-afval. Een unieke situatie, die er om vraagt om zoveel mogelijk gft-afval gescheiden aan te bieden.

De compostdag wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten en Dar.

 

Dit bericht delen:

Advertenties