Provincie blokkeert burgerinitiatief Schaarweide.

Van onze redactie
16 maart 2014
 

Provincie blokkeert burgerinitiatief Schaarweide.

 

Met ongeloof en verontwaardiging vernamen wij donderdag dat de provincie Gelderland sporthal schaarweide blokkeert met een zogenaamde reactieve aanwijzing.

Dit is een instrument waarmee de provincie grote belangen van de provincie kan beschermen. Wij vragen ons af wat voor groot belang de provincie Gelderland hiermee denkt te beschermen. Een sporthal in een plaats als Bergharen, door een burger initiatief tot stand gekomen. Bedreigt deze sporthal de strategische belangen van de Provincie? Ons inziens bewijzen de politieke partijen in het college van GS dat ze niets begrijpen van kleine kernen, niks begrijpen van burger initiatieven en al helemaal niet van maatwerk en de menselijke maat.

 

Ondanks het feit dat een aantal partijen in de gemeente Raad van Wijchen tegen de plannen van een sporthal in Bergharen was, blijven de redenen om deze hal te bouwen nog steeds bestaan. Er is nog steeds noodzaak voor de huisvesting van een aantal sportclubs. En ook het voorzieningen niveau van onze tweede kern Bergharen verdient verdere investeringen. We roepen het college van B&W, de gemeenteraad van Wijchen en de initiatiefnemers van Schaarweide op om te kijken wat we gaan doen. Gaan we de provinciale politiek bestoken? Gaan we in op de uitnodiging van de gedeputeerde om te kijken naar wat wel kan?

 

Laten we de handen ineenslaan om de verenigingen en de mensen in Bergharen niet de dupe te laten worden van deze regelzucht van de provincie.

 

 

Fractie Kernachtig Wijchen

Paul Loermans

 

Dit bericht delen:

Advertenties