Aanmelden lintjesregen 2014

Van onze redactie
14 maart 2014
Kent u iemand, die een lintje verdient?

De Lintjesregen 2015 zal ter gelegenheid van de viering van Koningsdag plaatsvinden op vrijdag 24 april 2015. Ook in de gemeente Wijchen worden ieder jaar Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen met bijzondere prestaties of verdiensten voor de maatschappij.

 

Wie komt in aanmerking?

Een lintje is geen cadeautje. Er gaat een uitgebreide procedure aan vooraf waarin nauwgezet wordt onderzocht of de voorgestelde persoon het lintje inderdaad verdient. Bepalend bij de beoordeling is, in grove lijnen, of iemand zich vrijwillig, belangeloos en onbaatzuchtig voor de samenleving inzet en dat gedurende een lange periode van 15 tot 20 jaar. Het alleen karaktervol en voorbeeldig uitoefenen van iemands dagelijkse werk is niet voldoende om in aanmerking te komen voor een lintje. Verder moet de voorgedragen persoon van 'onbesproken gedrag' zijn.

 

Op tijd aanvragen

De procedure die volgt na ontvangst van uw aanvraag kost veel tijd. Hierbij moeten wij ons houden aan de door de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland voorgeschreven inzendtermijn. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de Lintjesregen 2015 wordt uitgereikt? Dan moet u de officiële, complete aanvraag voor woensdag 14 mei 2014 indienen. Wilt u graag dat de onderscheiding bij een andere gelegenheid wordt uitgereikt?

Dan moet het complete voorstel minimaal zes maanden voor de geplande datum van de uitreiking worden aangeleverd.

 

Meer informatie

Als u iemand wilt voordragen, kunt u contact opnemen met Sandra Giesbers via telefoonnummer 024 751 71 11. Meer informatie vindt u ook op www.wijchen.nl.

lintjesregen

Dit bericht delen:

Advertenties