Boomfeestdag in Bergharen

Van onze redactie
13 maart 2014
Boomfeestdag in Bergharen



BERGHAREN - Op woensdag 12 maart hebben leerlingen uit groep 7 van basisschool De Wingerd struiken geplant bij de waterzuivering in Bergharen in het kader van de landelijke Boomfeestdag.



De klas werd ontvangen door de heer Thijsen , wethouder van de gemeente Wijchen en medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken. De leerlingen hebben samen zo’n 600 struiken geplant. Daarnaast werd er in samenwerking met het IVN ook aandacht besteed aan het educatieve aspect. De kinderen zijn aan het werk gezet met verschillende opdrachten, waaronder takken herkennen, jaarringen tellen en bodemdiertjes zoeken.




Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met beheerder Hans Hengeveld, tel. 06-53 184 637



Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. We willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van begunstigers, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.


2014-03-12boomplantdagBergharen-foto Ton Rothengatter (3) 2014-03-12boomplantdagBergharen-foto Ton Rothengatter

Dit bericht delen:

Advertenties