14 mei: Nationale Molendag op de Wijchense Molen

Van onze redactie
2 mei 2016
Op zaterdag 14 en zondag 15 mei - het Pinksterweekend - zijn de jaarlijkse Nationale Molendagen. Er worden gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers ontvangen over de ruim 950 verschillende molens. Jong en oud kunnen op deze twee dagen volop genieten van dit oer-Hollandse monument. Overal in het land zetten molenaars de molendeuren open voor bezoek. 

Wijchense molen Molenaar Jeroen   Wijchense Molen opent zijn deuren 

Op zaterdag 14 mei is het feest op de Wijchense Molen. Bezoek deze unieke molen, omdat dit één van de weinige molens uit de regio is die nog volop in productie is. Molenaar Jeroen laat graag zijn bijzondere werkplek zijn. Beklim in de molen de trappen en bekijk op de verschillende zolders hoe er tussen de molenstenen graan wordt vermalen tot meel en dat op pure windkracht. Ervaar hoe het is om als molenaar te werken met deze oude fabriek. Veel meelproducten worden in deze molen gemaakt zoals brood-, cake-, koekmixen en pannenkoekenmeel. Deze en nog veel meer heerlijkheden worden in de molenwinkel verkocht.

Streekmarkt met lokale producten 

Daarnaast wordt er ook dit jaar op de molenberg een streekmarkt georganiseerd. Dit jaar zijn er nog meer lokale bedrijven met bewuste voeding en streekproducten uit de omgeving aanwezig op deze markt. Bij de kraampjes zijn heerlijke producten te vinden, zoals brood, fruit, groente, honing, jam, kaas en vlees. Al deze producten zijn lokaal en op een eerlijke manier gemaakt. Genoeg te zien en te proeven!

Kinderen? Kom naar de molen! 

Kinderen kunnen genieten van heerlijke molenpannenkoeken. Vers gebakken, eventueel versieren en dan…smullen maar! Ze kunnen meedoen met een kleurwedstrijd ‘Wie maakt de mooiste molentekening?’ Oudere kinderen en volwassen kunnen meedoen aan een prijsvraag; ‘Hoe vaak gaan de wieken rond?’ Waag een gok hoe vaak de wieken rond gaan op 14 mei en win een heerlijk cadeaupakket met molenproducten. Voor alle jonge bezoekers ligt er een cadeautje klaar: een molen-doe-boekje.

Wijchense Molen 2016   Komt u ook? 

Kom naar de Wijchense Molen aan de Bronckhorstlaan 11 in Wijchen op zaterdag 14 mei. De toegang is gratis en de molen is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Graag tot ziens!

Wijchense molendag 2016 flyer  Klik voor groot.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen