Gek op muziek, voetbal en de Vierdaagse!

Van onze redactie
26 april 2016
Gerard Peters maakt al jaren muziek bij Harmonie Kunst en Vriendschap in Balgoy. Toen hij zelf vader werd moest hij ineens gaan uitleggen waarom hij naar de repetitie ging. “Papa, waarom ga je weg?” “Ik ga muziek maken”.

Tja, papa gaat muziek maken… leuk... maar wat is dat dan precies? Leg dat maar eens uit. Er waren geen boeken die dit illustreerde, daarom is Gerard zelf gaan verven, tekenen en schrijven. Hij is begonnen met zijn eigen hobby: “Papa is gek op muziek”. Daarna volgde al snel “Mama is gek op muziek” en om uit te leggen waarom papa gaat trainen of naar een wedstrijd gaat “Papa is gek op voetbal”.

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de Vierdaagse zijn er nu de titels “Mama is gek op de Vierdaagse” en “Papa is gek op de Vierdaagse”. De wandelaars kunnen hiermee hun kinderen uitleggen waarom ze het wandelen moeten trainen en wat de Vierdaagse is. Het zijn duidelijke, vrolijke kinderboeken, met kleurrijke illustraties en teksten op rijm. Voorlezen en vertellen over je eigen hobby, je eigen sport, je eigen passie. Zo wil elke papa of mama wel voorlezen!

Op 5 mei 2016 van 14.00 tot 17.00 uur is er een feestelijke boekpresentatie in dorpshuis ’t Ballegoyke in Balgoy. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, kleuren, knutselen, springen en natuurlijk voorlezen. De boeken zijn die dag te koop voor een speciaal bedrag. Na deze dag zijn de boeken via de webshop www.gekshop.nl verkrijgbaar.

De boekenreeks wordt in de toekomst met meer titels uitgebreid, zodat nog meer ouders door middel van deze kleurrijke boeken eenvoudig kunnen vertellen wat ze gaan doen. Want wat is er nou leuker dan je kinderen vertellen over je eigen hobby, sport, je eigen passie.

Dit bericht delen: