FitSupport verbindt voetbalsupporters aan eCoaches

Van onze redactie
23 september 2015
In april dit jaar zijn de voetbalclubs N.E.C. Nijmegen en VVV-Venlo in samenwerking met het Radboudumc en Adaptics begonnen met het project FitSupport. Inmiddels is Go Ahead Eagles ook aangehaakt. Het doel van het project is om deelnemers inzicht te geven in hun leefstijl en deze te verbeteren. Vanaf oktober biedt FitSupport haar deelnemers de mogelijkheid om door een eCoach ondersteunt te worden bij het verbeteren van hun leefstijl. De eCoaches studeren aan het Instituut voor Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Uit onderzoek is gebleken dat eCoaching in combinatie met een online interventie een positief effect heeft op leefstijl. Er is echter nog weinig onderzoek gedaan naar het effect van eCoaching in aanvulling op een online interventie. Een student van de hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaat kijken of deelnemers aan FitSupport die worden geholpen door een eCoach gezonder gaan leven dan deelnemers zonder eCoach.

De onderzoekers schatten in dat  persoonlijke aandacht van een coach met  kennis over voeding, beweging en het coachtraject motiverend kan werken.

Een eCoachingstraject duurt 8-10 weken en bestaat uit vier persoonlijke gesprekken tussen de deelnemer en de coach. Dit wordt aangevuld met coaching via e-mail, sms, telefoon of Whatsapp.

Het traject zal lopen van 12 oktober tot 7 december.

Wil jij een eCoach? Maak dan een profiel aan op www.nec-nijmegen.nl/fitsupport en meld je daarna aan door een mailtje te sturen naar fitsupport@radboudumc.nl. Tijdig reageren is belangrijk omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

Dit bericht delen: