Woensdag 24 juni: presentaties innovatieve ideeën

Van onze redactie
9 juni 2015
Innovatiefonds leefbaarheid

24 juni presenteert een aantal inwoners zijn of haar idee. Dat doen zij in de raadzaal van het Kasteel van Wijchen. Iedereen is van harte welkom. De avond begint om 19.30 uur. Als u aanwezig wilt zijn, kunt u zich voor uiterlijk 19 juni per e-mail aanmelden via innovatiefondsleefbaarheid@wijchen.nl. U komt toch zeker ook?


Begin dit jaar deed de gemeente Wijchen een oproep aan alle Wijchenaren. Aanleiding is het innovatiefonds leefbaarheid dat de gemeenteraad van Wijchen vorig jaar in het leven heeft geroepen. Een druk bezochte inloopavond volgde. Maar liefst 30 initiatieven van inwoners, stichtingen en verenigingen kwamen dit voorjaar binnen bij de gemeente Wijchen. Op zich al iets om trots op te zijn! Op 24 juni aanstaande worden de beste initiatieven gepresenteerd.

Adviescommissie heeft beoordeeld

Een adviescommissie van maatschappelijk betrokken en actieve Wijchenaren heeft alle initiatieven beoordeeld. De 'meetlat' waarlangs zij de plannen heeft gelegd, werd eerder door inwoners vastgesteld. Hoe innovatief voor Wijchen is het idee? Wat is de meerwaarde? Is er voldoende draagvlak? Is het buurt overstijgend?  En heeft het wellicht een voorbeeldfunctie? Op 24 juni mogen de aanvragen die de meeste punten hebben gekregen, hun plan presenteren. Aan het eind van de avond maakt de jury bekend welke initiatieven beloond worden met een geldbedrag uit het innovatiefonds leefbaarheid.


Dit bericht delen:

Advertenties