Wijchense Elle Arntz naar Nepal om te helpen

Van onze redactie
8 juni 2015
Elle Arntz 25 jaar had al ruim voor de aardbevingen in Nepal een vlucht naar Azië geboekt. Ook Nepal stond op het programma. Maar waar veel reizigers zich door het negatieve reisadvies hebben laten leiden tot het omboeken van hun reis, werd Elle alleen maar zekerder van haar trip. Vastberaden om hulp te bieden, indien mogelijk. Ze hoopte de kennis en ervaring van haar SPH-opleiding ergens ter goede in te kunnen zetten. Waar wist ze niet precies, totdat ze toevallig de oprichter van de Wijchense stichting Maya in ‘het Wapen van Wijchen’ tegen het lijf liep: René Voss. Hij kwam net terug uit het zwaar getroffen Nepal en wist wel een paar projecten waar hulp broodnodig is. Lees verder hoe ook u de kinderen in Nepal kunt steunen.


“DE KINDEREN LIEPEN ER TOTAAL VERLOREN BIJ”

Door de recente aardbevingen in Nepal zijn veel kinderen letterlijk op straat komen te staan. Van honderdduizenden is het ouderlijk huis ingestort en velen zijn zelfs hun ouders verloren. Normaal gesproken zouden ooms en tantes zich bekommeren om deze kinderen, maar nu zij zelf grote problemen hebben, lopen deze kinderen er totaal verloren bij. Om te voorkomen dat mensenhandelaren de kinderen weglokken, heeft Stichting Maya een tiental weeskinderen uit de getroffen gebieden opgevangen. Met een van de partnerscholen zijn direct afspraken gemaakt voor eten en onderdak. In no time stonden er 10 bedden bij in de bestaande slaapzaal. Schoolgeld wordt door de directie voor deze leerlingen niet geïnd. De kinderen kunnen zó hun nieuwe klassen in. En toch is extra hulp broodnodig. Want al deze kinderen hebben zeer traumatische ervaringen ondergaan.

“KINDEREN HELPEN MET EEN NIEUWE START”

Elle: “Half juni vertrek ik naar Azië, en óók naar Nepal. Toen ik René tegenkwam en met hem gesproken had wist ik het zeker, dit is wat ik moet gaan doen. Ik vind het erg mooi dat ik deze kinderen vanaf eind juli een maand lang de extra aandacht kan geven die ze zo hard nodig hebben, ze helpen bij het verwerken van wat er allemaal in hun nog jonge levens gebeurd is. En vooral helpen om de transitie te maken van de vertrouwde wereld van hun kleine bergdorpje, dat nu in puin ligt, naar de nieuwe school en een nieuw thuis. Vijf jongens en vijf meisjes die weer een dak boven hun hoofd hebben, rijst op hun bord hebben, en een kans om school af te maken. Voor deze tien kinderen is er een nieuwe start en ik vind het erg bijzonder dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.”

Om de kinderen genoeg zekerheid te bieden wil stichting Maya de kosten van hun levensonderhoud voor haar rekening nemen, zo’n 500 euro per maand. De eerste 3 maanden zijn inmiddels gedekt. Elle wil naast haar werkervaring ook graag een potje meenemen voor de kinderen daar om die zekerheid uit te breiden. Als u net als Elle de kinderen wilt steunen, kunt u een bijdrage overmaken op de bankrekening van de stichting: NL 03 RABO 0101026374 o.v.v. Elle. Bij ‘het Wapen van Wijchen’ staat sinds deze week ook een collectebus waar u geld kunt doneren. Voor meer informatie over het werk van de stichting in Nepal kijk op: www.stichtingmaya.nl

Dit bericht delen:

Advertenties