10 t/m 12 juli: fietsen voor het goede doel in Italiaanse sferen

Van onze redactie
8 juni 2015
Festa di Ravenstein voor het goede doel: Forza4Mees!

Fietsen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte, zoals Mees Strik uit Ravenstein die had.

Van 10 tot en met 12 juli aanstaande staat het gloednieuwe evenement Festa di Ravenstein gedurende 48 uur in het teken van fietsen. Festa di Ravenstein vindt plaats in het historische centrum van Ravenstein. Het evenement begint vrijdag 10 juli om 16.00 uur en duurt tot zondag 12 juli 17.00 uur en is vrij toegankelijk. Het spektakel wordt omlijst met veel livemuziek, prominenten, entertainment voor jong en oud en… heerlijk Italiaans eten en drinken.

In het glazen huis fietsen diverse prominenten, andere deelnemers en het Team Forza4Mees gedurende 48 uur (dag en nacht) over de machtigste bergen van de Giro d’Italia. Een heel weekend genieten én zoveel mogelijk geld inzamelen voor Forza4Mees! Want de inkomsten van Festa di Ravenstein gaan naar dit goede doel. Het spektakel wordt op vrijdagmiddag 10 juli geopend door burgemeester mevrouw W. Buijs-Glaudemans van de gemeente Oss.

Waar gaat het om?

De feiten liegen er niet om. De helft van het aantal kinderen met een energiestofwisselingsziekte overlijdt voor zijn 10e verjaardag. Slechts 25% haalt het 18e levensjaar. Om heel stil van te worden. En ondanks dat het een zeldzame ziekte wordt genoemd, worden er elke week toch 3 a 4 kinderen geboren met deze ziekte. Nog stiller worden wij van het feit dat er nog geen medicijn is gevonden. Een medicijn om het progressieve karakter van deze ziekte te stoppen!

Wie is Mees?

De vijfjarige Mees Strik uit Ravenstein was een van die kanjers die dagelijks moest vechten tegen deze afschuwelijke ziekte. Hij is op 2 mei 2013 overleden. Vader Hans en moeder Tessa krijgen hun zoontje helaas niet meer terug. Maar zij vechten wél voor het leven van andere zieke kinderen zoals Mees. Door geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek van prof. dr. Jan Smeitink van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze wetenschapper en arts werkt met zijn team dag en nacht aan de ontwikkeling van een medicijn voor deze zeldzame ziekten. Daar is echter héél veel geld voor nodig. Geld dat er helaas nog onvoldoende is.

Festa di Ravenstein mag niemand missen

Tientallen vrijwilligers zijn momenteel bezig met alle voorbereidingen. Het zoeken van zoveel mogelijk sponsors is in volle gang. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de samenstelling van een schitterend programma voor jong en oud. Wat dacht u van het hele weekend heerlijk Italiaans eten en drinken in het historische stadscentrum? Of genieten van de vele fietsers in het Glazen Huis? Actief meedoen kan ook natuurlijk! En massaal spaghetti eten met het hele gezin voor het goede doel. Een Italiaans ontbijtje nuttigen? Geen probleem! Meebieden tijdens de dienstenveiling op zondag? Natuurlijk doet u dat! En een prachtige fietstocht (ook voor e-bikes) in de schitterende omgeving van Ravenstein ontbreekt natuurlijk niet.

Dit bericht delen:

Advertenties