Geld naar verduurzaming sportclubs

Van onze redactie
2 juni 2015
Om verduurzaming bij sportclubs te stimuleren, wordt voor 700.000 euro aan stimuleringsleningen ter beschikking gesteld. Dat heeft de gemeenteraad afgelopen vrijdag tijdens de raadsvergadering besloten.

Energiegebruik bij sportclubs is een belangrijke kostenpost. Om deze te verlagen wil de gemeente Wijchen sportverenigingen stimuleren om daar wat aan te doen door energiezuinige maatregelen te nemen. Sportclubs kunnen daarvoor een lening aanvragen bij het zogeheten revolverend fonds. Deze wordt na verloop van tijd terugbetaald door de sportclubs. Er kan maximaal 30.000 euro geleend worden. Voordat geld wordt uitgekeerd, wil de gemeente clubs een energiescan aanbieden om te kijken waar de meeste winst te behalen is en wat nodig is. Soms kan met het nemen van kleine maatregelen al veel bespaard worden.
De fractie van Sociaal Wijchen zou ook bij wijkcentra en dorpshuizen energiescans willen uitvoeren. Maar wethouder Agnes Schaap zegt dat verduurzaming van deze gebouwen al in gang gezet is. ‘We zijn al bezig met zonnepanelen.’

Dit bericht delen:

Advertenties