Wijchen regionaliseren? Of niet?

Van onze redactie
1 juni 2015
“Alleen grote gemeenten hebben toekomst” – Politieke avond Regionalisering

Kan een grotere gemeenten meer voor elkaar krijgen? En waarover beslis je als kleine gemeente nog eigenlijk zelf? Op maandag 8 juni 2015 organiseert D66 Wijchen in de bibliotheek van Wijchen een politieke avond over regionalisering waarbij Gerard Schouw namens D66 als key-note-spreker aanwezig zal zijn. 

D66 Wijchen Politieke avond 08062015 ORG    Tijdens de avond zal Gerard Schouw een toespraak houden over het belang van samenwerking in de regio waar in de Wijchense Raad in het kader van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling en het Werkbedrijf veel over gedebatteerd wordt. Aanvullend zal hij aan de hand van 5 stellingen de discussie aangaan met Wethouder Paul Loermans (Kernachtig Wijchen). De stellingen zijn gericht op de situatie in Wijchen waarbij opschalen van gemeentelijke regelingen, leefbaarheid en het al dan niet samenvoegen van gemeenten centraal staan. De avond wordt geleid door Peter Droste, woordvoerder van de Commissaris van de Koning Gelderland.

Na dit debat is er de mogelijkheid voor de bezoekers om vragen te stellen aan de beide heren. De avond wordt vervolgens afgesloten met een borrel. D66 Wijchen heet belangstellenden van harte welkom op maandag 8 juni vanaf 19.30u. in de Bibliotheek aan de Campuslaan, om 20.00u. zal het programma aanvangen.

Dit bericht delen:

Advertenties