Damien en Jeremy Knuiman missen nipt het podium

Van onze redactie | Foto’s MX Fotografie Lotte
10 juli 2024

De Wijchense rijders van Team Twenty Racing Suspension hadden afgelopen weekend de Dutch Nationals wedstrijd in Heerde op de planning staan.

In de tijdtraining kon Damien een goeie flow op de baan vinden maar kon heel moeilijk ruimte vinden om een goed tijdrondje neer te zetten, door de 60 deelnemers in zijn klasse. Uiteindelijk zetten Damien aan het einde van de tijdtraining een nette 4e tijd neer.

In de tijdtraining had Jeremy ook goed zijn ritme te pakken op de mooi geprepareerde baan in Heerde. Hij wist in het begin van de training een goede rondetijd neer te zetten wat resulteerde in een eerste tijd. Later in de training zakte deze tijd af naar een 2e tijd. Hij probeerde nog een aantal ronden zijn tijd te verbeteren, maar dit lukte Jeremy niet meer. Uiteindelijk werd zijn tijd nogmaals verbeterd en finishte hij de tijdtraining op een 3e plaats.

In de eerste manche had Damien een goede start en was als tweede door de eerste bocht. Helaas in de tweede bocht raakte hij ietsjes buiten de baan waardoor hij 3 plaatsen verloor. In de eerste rondes kon Damien goed zijn snelheid vinden en vocht zich direct terug naar een 3e plaats. Helaas kwam hij ten val in een bocht toen hij mis schakelde. Hij moest weer op plaats 7 beginnen en heeft zich teruggevochten naar een 5e plaats.

In de eerste manche had Jeremy een goede start en wist de eerste ronde als 2e door te komen. Jeremy had in het begin wat moeite met het hoge tempo van de leider in de wedstrijd en verloor hierdoor wat tijd op deze rijder. Hij kreeg later in de manche steeds beter zijn ritme te pakken en wist op het eind van de manche zelfs weer iets in te lopen op de leider in de wedstrijd. Toch moest hij genoegen nemen met een nette 2e plaats in deze manche.

In de tweede manche had Damien veel wielspin met de start en kwam minder goed weg. In de eerste twee bochten wist hij snel veel posities goed maken, om op een 8e positie de wedstrijd te beginnen. Direct zette Damien de aanval in en vocht zich terug naar een 4e plaats, waarop hij ook de wedstrijd finishte. In de totaalstand van de dag werd hij 4e, nipt naast het podium. 

In de tweede manche had Jeremy een slechte start vanwege wielspin op de betonnen startplaat veroorzaakt door de hevige regenval op dat moment. Hij moest van buiten de top 20 de wedstrijd beginnen. Jeremy had goed zijn ritme te pakken en wist vele posities goed te maken. Na 4 ronden reed hij alweer op een 3e plaats. Hij hield goed zijn tempo, maar kon het gat naar de eerste 2 rijders voor hem niet meer dichtrijden. In de laatste ronde sloeg de pech helaas 200 meter voor de finish toe. 3 bochten voor de finish brak zijn ketting. Jeremy gaf niet op en wist de motor alsnog duwend over de finish te krijgen om de manche op een 17e plaats te finishen. Hij wist toch nog 7e dag totaal te worden.

Jeremy en Damien waren blij met hun rijden en kijken uit naar de volgende wedstrijd: de ADAC in Tensfeld aankomend weekend.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024