De derde editie van Batenburg Baroque Festival gaat beginnen

Van onze redactie
7 juli 2024

Het is bijna zover! Op 12,13 en 14 juli klinkt in Batenburg, Ravenstein, Appeltern, en tijdens een wandeling aan de Maas zó veel moois! Samenkomen en genieten van avontuurlijke programma’s in kerken waar je de musici bijna kunt aanraken...

Initiator en violiste Judith Steenbrink: ‘Afgelopen week liet velen verbijsterd achter nadat bekend werd wat voor kaalslag er in de cultuur plaatsvindt. Zoals Loesje het altijd weer treffend weet te verwoorden: ‘Waar blijft dat ministerie van creativiteit en oplossingen?’ In de aanloop naar het festival heb ik enorm genoten van het enthousiasme en toewijding van zovelen om dit festival tot een feestelijk gebeuren te laten maken. Musici van Holland Baroque en de talenten van de Suyderhoud Academy speelden afgelopen week al voor kinderen van vier basisscholen uit de gemeente Wijchen. Zo belangrijk! Ik wens musici en publiek verstilde én extatische momenten toe! Het woord is aan de muziek.’

Judith: "We hopen jullie allemaal in Batenburg te ontmoeten. Nog geen kaarten? Koop ze meteen zodat je zeker weet dat je erbij kunt zijn.
Het festival ondersteunen? Graag! Meld je nu aan als donateur."

Batenburg Baroque Festival 12-13-14 juli
Tarantella! (uitverkocht)
Holland Baroque brengt een nieuw programma met mezzosopraan Luciana Mancini waarin virtuoze concerti worden omringd door mediterrane dansen en traditionele Italiaanse volksliederen. Italiaanse barok met een vleugje folk.

Morgenland (laatste kaarten)
Sophia Faltas zingt van Monteverdi naar het Verre Oosten. Toen Sophia Faltas vorig jaar tijdens het festival een Arabisch lied zong kon je een speld horen vallen. Samen met musici Sinan Arat, Eren Aksahin en David Mackor presenteert zij nu haar eigen programma. Een gesprek met Sinan Can maakt dit concert compleet.

Thomas Oliemans
In de sfeervolle Garnizoenskerk in Ravenstein zingt bariton Thomas Oliemans liederen van Schubert, Franse chansons en liedjes van Harry Bannink, terwijl hij zichzelf begeleidt achter de vleugel.
 
Toekomstmuziek
Aanstormende zangers Erjan van der Velde, Carolina Andrade en Roy van Vugt laten de toekomst van barok horen. Aan het eind van het tweede concert van deze toekomstige musici wordt de Suyderhoud Publieksprijs uitgereikt.

Metamorphosis
In Metamorphosis kiest filmmaker Pim Zwier een hoogst originele vorm om het leven en werk van de Duitse kunstenares Maria Sibylla Merian (1647-1717) weer te geven. Na grondig onderzoek tekende zij de metamorfose van rupsen tot vlinders in prachtige prenten en gravures. Metamorphosis werd op IDFA genomineerd voor de Best Dutch Film Award. Judith Steenbrink componeerde de muziek en Holland Baroque nam het op. Het kleinste leven wordt groots zichtbaar. Houd je van natuur, rupsen, vlinders en barokmuziek, dan is deze docu-film echt iets voor jou.
Deze filmvertoning vindt plaats in samenwerking met Cinema Roma (Wijchen).
 
Meer informatie en kaarten via www.batenburgbaroque.nl
Programma
12 juli
10:30 Film - Metamorphosis van Pim Zwier met muziek van Holland Baroque
14:00 Concert - Tarantella! met Holland Baroque en Luciana Mancini (uitverkocht)
16:00 Concert - Festivalkoor presentatie
19:00 Concert - Tarantella! met Holland Baroque en Luciana Mancini (uitverkocht)
Bar Baroque is voor en na de concerten geopend 

13 juli
14:00 Interview - In gesprek met Sinan Can 
14:00 Concert - Thomas Oliemans zingt Brel, Schubert en Bannink
15:15 Concert - Morgenland
16:00 Concert - Thomas Oliemans zingt Brel, Schubert en Bannink
17:00 Interview - In gesprek met Sinan Can
18:00 Diner - Restauranttuinen (uitverkocht)
19:30 Concert - Morgenland
Bar Baroque is voor en na de concerten geopend 

14 juli
09:45 De Wandelclub - Wandeling Tim Knol (ca. 9 kilometer)
14:00 Concert - Toekomstmuziek
15:15 De Wandelclub - Wandeling Tim Knol (ca. 9 kilometer)
18:00 Diner - Restauranttuinen
19:30 Concert - Toekomstmuziek
Bar Baroque is voor en na de concerten geopend 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024