Succes voor de Wijchense jeugdschakers

Van onze redactie
6 juli 2024

Vrijdag 28 juli was een feestelijke dag voor de jeugdschakers uit Wijchen. Het was de slotavond, er was een diploma-uitreiking én de kampioenen voor ‘23-‘24 werden bekend gemaakt.

Het was een dolle boel, er waren namelijk (bijna) net zo veel ouders als kinderen en die twee namen het tegen elkaar op. Er werd niet zo maar geschaakt, nee het beruchte dobbelschaak werd gespeeld. Hierbij moet eerst gedobbeld worden en elke type stuk is gekoppeld aan de waarde van de worp, gooi je een één, dan moet de pion spelen, gooi je een 2 het paard en zo door tot aan de koning (6). Hoewel kans dus een grote rol speelde, waren de kinderen toch de grote winnaars!

Dat was natuurlijk al reden voor een klein feestje, maar er waren ook geslaagden! De kinderen krijgen les uit de stappenmethode en sluiten een stap af met een examen. En bij een examen hoort natuurlijk een diploma. In totaal waren er maar liefst 16 geslaagden! Een erg groot aantal en we zijn dan ook erg trots op de kinderen!

De avond was echter nog niet voorbij. Het hele jaar door zijn er verschillende competities gespeeld. Zo hebben de kinderen gespeeld om te bepalen wie de beste snelschaker is, wat het beste doorgeefschaakteam is, wie zich overall het meest ontwikkeld heeft, en natuurlijk wie zich algemeen jeugdclubkampioen van Wijchen mag noemen.

En de beste jeugdschaker van Wijchen noemen we graag even bij naam, hij heet Qingxi Xu (4de van rechts op de foto). Maar uiteraard moet hij op gaan passen voor die andere kanjers, want die slijpen hun (spreekwoordelijke) messen voor volgend jaar!

Dan beginnen we weer op 6 september bij de jeugd. Er is nog ruimte om erbij te komen, dus vind je het leuk? Meld je aan op www.svhetkasteel.nl of mail: jeugd@svhetkasteel.nl.

Voor volwassenen is er de komende maanden het zomerschaak in café Anneke!


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024