Welzijnsbezoeken en de Seniorengids Wijchen

Van onze redactie
3 juli 2024

Bij MeerVoormekaar staat welzijn hoog in het vaandel.
In de gemeente Druten en Wijchen komt MeerVoormekaar graag langs voor een welzijnsbezoek bij inwoners van 75 jaar of ouder die zich hiervoor hebben aangemeld. Het gaat om een eenmalig bezoek bij iemand thuis, waarbij er een gesprek is over het welzijn. MeerVoormekaar vertelt waar je terecht kunt voor ondersteuning en activiteiten en beantwoord graag je vragen. De inwoner ontvangt een informatiepakket, waarin ook de recent geüpdatete Seniorengids te vinden is. Een gids met een overzicht van activiteiten en belangrijke informatie van organisaties, verenigingen en wijkcentra. De Seniorengids is ook gratis verkrijgbaar bij MeerVoormekaar Wijchen, het Sociaal Team en de Bibliotheek in de gemeente Wijchen. Voor de digitale versie van de gids, download de link: SENIORENGIDS

MeerVoormekaar werkt samen met vrijwilligers
Elk kwartaal is er een bijeenkomst voor de vrijwilligers van de welzijnsbezoeken in Wijchen. Waarom? Om samen te sparren, ervaringen te delen en te leren van elkaar. Ook maken ze samen plannen voor verbetering. De coördinator van de vrijwilligers ondersteunt ze hierbij en zorgt ervoor dat de vrijwilligers up to date blijven. Elke bijeenkomst wordt er een kleine workshop gegeven door een (in)directe collega. Deze week was het de beurt aan Twan Driessen, wie met enthousiasme vertelt over de Telefooncirkel die in Wijchen wordt opgezet. Ook is Willianne van Huisseling, consulent mantelzorg bij het Sociaal Team, een keer aangesloten om te vertellen over mantelzorgondersteuning binnen de gemeente. Op deze manier blijven de vrijwilligers goed op de hoogte van het aanbod en kunnen zij de welzijnsbezoeken goed blijven uitvoeren.  

Heb je een vraag of wil je een aanvraag doen voor een welzijnsbezoek?
MeerVoormekaar helpt je graag verder. Mail naar Noor via n.jansen@meervoormekaar.nl en vermeld bij een aanvraag altijd naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024