'De Ploeg' stopt na 93 jaar! Woningbouw is het plan

Tekst en foto via Verploegen
1 juli 2024

Vanaf 2025 gaat het party- en congrescentrum Verploegen, oftewel in de volksmond “De Ploeg” de geschiedenisboeken in. 

Van de Klok ontwikkeling gaat invulling geven aan de locatie aan de Woeziksestraat in Wijchen. Zij onderzoeken in overleg met de Gemeente Wijchen de mogelijkheden.  Per 1 januari 2025 worden de deuren definitief gesloten door de familie Verploegen.

De sluiting gaat gefaseerd verlopen. Na 17 juli, de “Dag van Wijchen” met de 4Daagse, gaat de deur op slot van Eetcafé Vrienden, biljarthome en de Slijterij. Eetcafé Vrienden blijft wel beschikbaar als feestruimte in het weekend. De aandacht wordt de rest van het jaar gericht op de activiteiten in de zalen van het party- en congrescentrum. De ruim 200 al gemaakte reserveringen kunnen nog van de gebruikelijke gastvrijheid genieten. 

Verploegen is in 93 jaar van een klein dorpskroegje uitgegroeid naar een party- en congrescentrum met 10 vergader- en feestzalen, biljarthome met 11 biljarts, slijterij en Eetcafé Vrienden met terras. Drie generaties Verploegen tekenden hiervoor. 
De vierde generatie Verploegen maakt carrière buiten de horeca, maar ook de leeftijd van de heren Verploegen begint te tellen. Dit heeft tot het besluit geleid om te kiezen voor woningbouw.  Na bijna vijf jaar diverse opties te hebben bekeken en overwogen is in Van de Klok  de partner gevonden welke de locatie in Woezik gaat ontwikkelen.

Verploegen blijft tot het eind van het jaar gastheer voor de uiteenlopende activiteiten. Zeker om de schare aan trouwe gasten te bedienen;  opleidingsinstituten welke bijna 30 jaar hun cursisten trainen, landelijke organisaties welke vanwege de centrale ligging decennialang bijeenkomsten organiseren, een koor dat sinds hun oprichting wekelijks repeteert en meer dan 25 jaar , twee maal per jaar Zundapp beurs. 

In de jaren ‘70 en ‘80 waren de wekelijkse zondagavonden met live muziek een begrip in de regio. Bands als Corry en de Rekels, New Four en December trokken volle zalen en uiteenlopende artiesten van Jan Smit tot internationale sterren als Billy Ocean en The Tramps betraden het podium. Liefdes bloeide op, maar werden ook weer afgebroken. Begin jaren ‘90 met de intrede van de mobiele telefoon is er afscheid genomen van het disco tijdperk en gekozen voor de zakelijke markt met een ruim aanbod aan cursus- en vergaderruimtes.

Als bedrijf met een rijke geschiedenis  maak je mee dat een bruidspaar hun bruiloft vierde en 50 jaar later de huwelijksdag nogmaals met een feestje bezegelde. De horeca is er voor ‘n  lach en ‘n  traan. Menig afscheid van een nabestaande , maar ook Carnaval in het Wozokottenhol en vele Nationale en Europese kampioenschappen biljarten maken deel uit van het historie van het familiebedrijf.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024