De Maos en Waolse Praotcast - nieuwe aflevering online

Van onze redactie
29 juni 2024

Lustere aes gè tèd hèt. 

De Maos en Waolse Praotcast kent na vier afleveringen al bijna 2500 luisteraars. Inmiddels staat aflevering 5 online. De geboren en getogen Beneden-Leeuwense Ina Cornelissen houdt zowel van Oeral als van De Leste Mert. Ze smikkelt van de erwtensoep, maar nog meer van het toetje wat daarna volgt: rijstepap volgens haar moeders recept.

Haar ‘vierde kindje’ Het Toverbaltheater werd ‘geboren’ toen ze ervaarde hoe er in instituten omgegaan werd met mensen met een beperking. Het Toverbaltheater staat voor creativiteit en denken in mogelijkheden. De pareltjes zijn de medewerkers die na een lange tijd, vol trots en met het hoofd omhoog staan te zingen. Henk van Elk legt de woorden ‘schuurdeur’ en ‘moele’ uit.

Rinie van Haren sluit met het prachtige Maos en Waolse gedicht ‘Bijnamen’ deze vijfde proatcast af.

Naast deze aflevering zijn ook de afleveringen met de Ton de Vree uit Dreumel , Gerard van de Graaf uit Puiflijk, Ben van Ooijen uit Appeltern en Lard van de Weerden uit Afferden te beluisteren - aes gè tèd hèt - via Spotify, SoundCloud en op de website van ‘De Maos en Waolse proatcast’: https://maos-en-waolse-praotcast.jimdosite.com


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024