Vierdaagsewandelaars gezocht in de strijd tegen bloedkanker

Van onze redactie
11 juni 2024

Stichting Matchis zoekt Vierdaagsewandelaars die hun vierdaagse kilometers willen lopen om aandacht te vragen voor het belang van stamceldonatie en geld in te zamelen voor de strijd tegen bloedkanker.

Wandelen helpt 
De Vierdaagsewandelen tegen bloedkanker helpt op twee manieren. Natuurlijk door het ophalen van geld maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hopelijk worden mensen hiermee op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor. Wandelen voor Matchis is heel makkelijk want via de Matchis website maak je zelf een persoonlijke sponsorpagina en verder krijg je hulp vanuit Matchis om van jouw Vierdaagse een succes te maken.  

Stichting Matchis is de wandelaars erg dankbaar: "Op de site kun je lezen wat wij als tegenprestatie voor de inspanningen bieden."

Over Matchis 
Ieder jaar krijgen duizenden mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig. Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden.  

Geef je op! 
Dus, heb jij een startbewijs voor de Nijmeegse 4Daagse en wil je met een extra goed gevoel de finish behalen? Loop dan mee voor Matchis en geef patiënten die afhankelijk zijn van een stamceldonatie een nieuwe kans op een toekomst. Uiteraard kun je ook de lopers van Matchis financieel steunen door een gift via Sterk voor Matchis.

Wil jij meedoen, meld je dan aan via Sterk voor Matchis (www.sterkvoormatchis.nl) of neem contact op met Sandra Verstappen, sandra.verstappen@matchis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen