Goud voor Imke de Grood uit Alverna op NK Eventing Jeugd!

Van onze redactie
9 juni 2024

Op het prachtige Landgoed Maarsbergen is het Nederlands Eventingkampioenschap voor Young Riders Junioren gewonnen door de 17-jarige Imke de Grood uit Wijchen. Bondscoach Marcelle de Kam was zeer tevreden met het verloop van het kampioenschap: “Het is een prachtige strijd geworden.” De nieuwe kampioenen kregen ook de mooie Copain Prijs uitgereikt.

Eventing is het meest complete onderdeel van de paardensport waarin de combinatie niet alleen een dressuurproef rijdt maar ook een springparcours en een parcours in het terrein (cross) aflegt. Het is dus trainen op alle drie de onderdelen van de paardensport.

De strijd bij de Junioren was tot het laatst toe erg spannend. Het verschil van 0.1 strafpunt tussen goud en zilver kwam in de dressuurring tot stand. Imke de Grood reed met haar paard Galio de Fangey (v. Tiger Groom) een vlekkeloze cross en kreeg net als haar naaste concurrente een foutje in het springparcours. Met 33.5 strafpunten won Imke ook de internationale tweesterrenwedstrijd. Het zilver ging naar Pip van der Salm, Anne Kok mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Mooie strijd
Bondscoach Marcelle de Kam is enthousiast: "Het is gaaf om te zien dat deze jonge ruiters er voor durven te gaan, dat is echt fantastisch.”

Keuze maken
Het NK  geldt ook als observatiewedstrijd voor het EK eventing voor de jeugd. “De groep jonge eventingruiters is zowel kwalitatief als kwantitatief enorm gegroeid. Dat zag je dit kampioenschap ook in de cross country, daar moest gestreden worden en daar werd ook echt gestreden. Geweldig”, aldus de bondscoach.

Het EK Eventing voor de jeugd vindt eind augustus plaats in Strzegom (Polen). “We zijn daar dit seizoen al een keer geweest, we hebben daar bewust onze eerste observatiewedstrijd gereden. De ruiters weten dus al een beetje wat ze daar kunnen verwachten. We hebben nog één observatiewedstrijd voor de boeg en dan moet ik uit deze hele goede groep een keuze gaan maken, het klinkt als een luxe”, besluit Marcelle de Kam.

Nederlands Kampioenschap Eventing Junioren
1.    Imke de Grood (Wijchen) – Galio de Fangey, 33.5 strafpunten
2.   Pip van der Salm (Lisse) – Debby, 33.6 strafpunten
3.   Anne Kok (Rockanje) – Canna There He Is, 38.5 strafpunten

De trotse ouders van Imke laten ons weten: "Imke had als klein meisje maar één doel, de top in de eventingsport bereiken. Trainen, trainen en nog eens trainen thuis op Alverna en bij haar Coach Janneke Boonzaaijer (Olympische amazone) in Renswoude. Heel veel weekenden op pad, zowel nationaal als ook internationaal. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het niet, ondanks vele tegenslagen, blessures toch door blijven gaan, trainen. In weer en wind, kou en hitte. En dan valt plotseling alles op zijn plek, deze week zijn op een internationale wedstrijd ook de nationale kampioenschappen verreden. Imke pakt naast de winst in de internationale wedstrijd ook de nationale titel en wint de gouden medaille bij de junioren!"


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen