Activiteiten Marikenhuis, centrum voor mensen geraakt door kanker

Van onze redactie
16 mei 2024

Het Marikenhuis is een centrum voor mensen die geraakt zijn door kanker. Je kunt deelnemen aan heel veel activiteiten. Wil je alvast de sfeer proeven, bezoek dan de open inloop op de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen op maandag t/m donderdag van 13.00 – 16.00 uur of maak een afspraak buiten deze uren om (hoe? Kijk op de contactpagina van de website). Ga voor meer informatie over onderstaande en andere activiteiten en aanmelding naar de website marikenhuis/agenda. De kosten zijn € 2,50 per activiteit m.u.v. koken.

Lichaamsgerichte activiteiten

Chineng Qigong op dinsdag 21 mei om 11.00 uur. Dit is een Chinese meditatieve bewegingsvorm met eenvoudige, zachte bewegingen. ‘Dat wat je aandacht geeft groeit’ is het motto.

Bereid vrijdag 24 mei samen met onze natuurvoedingskok Marjanne een heerlijke, smaakvolle lunch met ingrediënten en groenten van het seizoen. Je start om 10.00 uur en rond 12.00 is het dan tijd voor de lunch, genieten en napraten. Wij vragen een eigen bijdrage van € 6,00.

In de workshop handmassage op maandag 27 mei om 14.00 uur maak je kennis met en ontdek je hoe handmassage rust en ruimte geeft en zorgt voor een prettig gevoel. Je masseert en ontvangt massage samen met andere deelnemers in een kleine groep.

Dinsdag 28 mei om 13.30 kun je kennismaken met mindfulness. Daarbij gaat het erom aandachtig aanwezig te zijn in het huidige moment, in verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

Ervaar wat Healing Touch voor je kan doen op woensdag 29 mei. Dit is een ontspannende, verzorgende energetische werkwijze. Op een zachte manier wordt het lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel welzijn uitgenodigd. Dat gebeurt met of zonder tastbare aanraking. Het activeren van het natuurlijk zelfhelend vermogen staat hierbij centraal.

Donderdag 30 mei bieden we Haptonomie. Dat is een alternatieve behandeling die de wisselwerking tussen lichaam en geest centraal stelt. Met lichaamsgerichte oefeningen en aanraking word je je bewuster van je eigen gevoelens en aanwezigheid. Contact met jezelf en je omgeving staat hierin centraal. Dit kan je helpen om je beter te voelen en je eigen weg te vinden in jouw (ziekte)proces.

marikenhuis.nl


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen