4 mei herdenkingen Gemeente Wijchen

Van onze redactie
3 mei 2024

Wijchen
U bent op zaterdagavond 4 mei van harte welkom bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Dit is achter de St. Antonius Abt kerk. De herdenking begint om 19.30 uur. Loco burgemeester Geert Gerrits is hierbij aanwezig en houdt een toespraak. Er worden gedichten voorgelezen door leerlingen van de Paschalis school en het Maaswaal College. Er is muziek en zang. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil en daarna worden er bloemen gelegd. Het Kerkeveld Orkest verzorgt de muziek tijdens deze bijeenkomst.

Bergharen
In Bergharen begint dit jaar de herdenkingsbijeenkomst om 19.00 uur in de Protestantse kerk aan de Veldsestraat. Deze ceremonie bestaat uit korte woorden en toepasselijke gedichten, muzikaal omlijst door muziekvereniging Sint Anna. Bij het monument ter nagedachtenis aan burgemeester Luske en op het graf van de Britse piloot worden bloemen gelegd. Bij het graf wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden. Burgemeester Renske Helmer- Englebert is aanwezig bij de herdenking. Na afloop is er nog gelegenheid voor ontmoeting met nabestaanden en andere belangstellenden in de kerk.

Batenburg
In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Aansluitend gaan de aanwezigen via het oorlogsmonument aan de Ringdijk naar het graf van de omgekomen Britse piloot Conry Candler aan de Kasteelse Allee. Op beide plekken worden bloemen gelegd. Bij het graf wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden. Wethouder Martijn Derks is aanwezig bij de herdenking in Batenburg.

Niftrik
Deze herdenking vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk en begint om 19.30 uur. Namens het gemeentebestuur is wethouder Bea Schouten aanwezig. Om 20.00 uur wordt er twee minuten stilte gehouden.

Archieffoto's 4 mei 2024.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen