Meivakantie in Museum Kasteel Wijchen

Van onze redactie
23 april 2024

In de meivakantie is er van alles te doen en beleven in Museum Kasteel Wijchen. Bij de tentoonstelling ‘Gekruid’ organiseert het museum verschillende kinderactiviteiten zoals een workshop schilderen of blauwdrukken. Je kan deelnemen aan rondleidingen of speel de spannende escaperoute ‘Het verloren verhaal van Gelderland’.

Kinderworkshop schilderen
In de tentoonstelling ‘Gekruid’ kan je bijzondere planten ontdekken. En in museumtuin ‘De Tuun’ groeien allerlei planten en kruiden. In de schilderworkshop op 1 mei maak je je eigen kunstwerk van een plant of bloem die jij mooi vindt.

Kinderworkshop cyanotypie: maak je eigen blauwdrukprint
Maak zaterdag 11 mei kennis met de fotografische techniek van cyanotypie (blauwdrukken) en maak je eigen unieke kunstwerk. Er is plaats voor 15 kinderen dus vooraf aanmelden is verplicht.

Voorleesactiviteit
Op 1 en 11 mei komt de leesbeestbakfiets naar Museum Kasteel Wijchen. Een vrijwilliger van de Bibliotheek Wijchen vertelt verhalen die te maken hebben met plantjes, groeien en moestuinen.

Instapwandeling Wijchen in WOII
De gidsen van het museum nemen je zondag 5 mei mee voor een wandeling langs locaties in Wijchen die een rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsherinneringen, persoonlijke en lokale verhalen over de bezetting en bevrijding. De gidsen vertellen je er alles over.

Speurtochten, escaperoute en rondleidingen
Tijdens de openingstijden van het museum kunnen kinderen superleuke speurtochten doen. Speel met familie of vrienden de spannende escaperoute ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ of neem op zondagen deel aan de weekendrondleiding.

Praktische informatie
De meeste activiteiten zijn toegankelijk met een geldig museumticket. Voor de kinderworkshop cyanotypie op 11 mei geldt een toeslag van € 3,00 bovenop het museumticket. Kijk voor meer informatie, aanvangstijden en aanmelden voor de kinderworkshop op de website van het museum www.museumwijchen.nl.

In de meivakantie is het museum dagelijks open van 10-17 uur, ook op maandagen.


Dit bericht delen:

Advertenties