Voetbal: Alverna krijgt te weinig in 'kleurrijke' wedstrijd

Verslag door Henny Remmers
22 april 2024
Alverna voelde zich zaterdagavond benadeeld in de vooruit geschoven wedstrijd tegen AAC Olympia. Na de vroege 0-1 van Niels van Tintelen, was het Gijs Bakker die volgens vriend en vijand de 0-2 aantekende, AAC Olympia-trainer Arno Heiming erkende dit aan de Gelderlander, echter alleen de scheidsrechter had het ‘net niet zien bewegen’ en keurde het doelpunt niet goed!! AAC Olympia kwam na 35 minuten op gelijke hoogte door een doelpunt van Jannes Konings, waardoor met 1-1 gerust kon worden.

De tweede helft werd het de wedstrijd van de scheidsrechter, buiten de 1-2 van Senna van Dam en de 2-2 van Ward Basten was het toch vooral de man in het zwart die opviel. Vijftien gele kaarten, redelijk eerlijk verdeeld gaf hij in de loop van de wedstrijd. In de ’75e min gaf hij Niels van Tintelen zijn tweede gele kaart, om die na afloop weer te seponeren! Ook telde hij een minuut per gele kaart op bij de tijd, waardoor de tweede helft ruim een uur duurde.

Opstelling; Kevin Franssen: Lars Verheijen (46 Tychon Krebbers), Vanden Heuvel (60 Karsten Derks), Sam Jansen (85 Nick van Heel), Mattijn Arts (60 ): Victor Beijer, Jesper van Roosmalen (68 2x geel) Senna van Dam: Gijs Bakker, Stijn Hartog, Niels van Tintelen (75 2x geel, later geseponeerd).