Voetbal: Alvernavrouwen winnen ook in Apeldoorn - titel is bijna binnen

Verslag door Johan Driessen
16 april 2024
Tegenstander Victoria Boys bleek in Apeldoorn op het veld “Twee bussen geparkeerd” te hebben.. Waarschijnlijk had na de 5-0 nederlaag eerder dit seizoen en de 10-0 overwinning van Alverna afgelopen week de thuisclub doen besluiten om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Het moet gezegd worden dat ze dat ook goed deden en het duurt tot de 16e minuut voordat de eerste speelster van Alverna vrij voor de keepster gespeeld word. De inzet van Anouk Jacobs gaat echter naast. Alverna blijft geduldig maar ook in een te laag tempo zoeken en in de 23e minuut weet Mies Reyers goed door te zetten en de 0-1 binnen te schieten. Een prachtige voorzet van Luca Gordon wordt door Anouk net naast gekopt en Laura Bos ziet haar solo niet beloond wanneer haar inzet net voorlangs gaat. Ook de kopbal van Merel Tiecken uit een vrije trap gaat net naast waardoor de ruststand slechts 0-1 is.

De score kan in de 2e minuut na rust al verdubbeld worden als Bonita Theunissen alleen op de goal af gaat maar ze speelt de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de keepster kan redden. Bonita revancheert zich in de 17e minuut. Na een lange solo waarin ze drie tegenstanders passeert legt ze de bal op een presenteerblaadje bij Milou Stoots die de bal simpel binnen kan tikken en zo de 0-2 aantekent. Een corner van Anouk lijkt via de onderkant lat de doellijn te passeren maar de scheidsrechter beoordeelt dit anders. De inzet van Ilse Kooistra, ingevallen na rust, belandt op de kruising. Dieptepunt van de wedstrijd is dat Ilse later met een ,naar het zich laat aanzien, ernstige blessure uitvalt.

Met deze 0-2 overwinning en de uitslag van Union tegen FC Kunde (0-0) is de voorsprong van Alverna nu 8 punten met nog 3 wedstrijden te spelen en is de titel bijna binnen.