Voetbal: Ook tegen Overasseltse Boys weet Alverna Zondag 1 geen punten te scoren

Verslag door Henny Remmers
15 april 2024
De wedstrijd die een half uur later begon, scheidsrechter Nino Pen moest met de trein uit Hilversum komen en had met vertraging te kampen, was zeker in de gelijk opgaande eerste helft aardig om te zien. Ook waren er mogelijkheden voor Alverna, na vijf minuten was er al kansjes voor Stijn Hartog, nauwelijks een minuut later werd Gijs Bakker, die na een steekbal van Jesper van Roosmalen vrije doorloop had met discutabel buitenspel afgefloten. In de loop van de eerste helft kreeg ook Overasselt kansen, maar de keren dat de verdediging verstek liet gaan en het gevaarlijk werd was doelman Kevin Franssen op zijn post

Ook vandaag ging het direct na rust weer mis, een misverstand leidde de 0-1 van Joep van de Groes in. Overasselt gesterkt door deze voorsprong was in de volgende fase de betere ploeg, en lag de 0-2 meer voor de hand dan de 1-1. Toch was er een domme actie van Chiel Jansen (met geel op zak de bal wegtrappen, dus rood) voor nodig om Overasselt definitief in het zadel te helpen. Tegen tien man hield Alverna nog wel redelijk stand, maar kon niet voorkomen dat Dennis Jetten de 0-2 scoorde. Alverna probeerde het nog wel, maar de ongelukkig spelende Niels van Tintelen kon niet veel uitrichten tegen de ervaren verdediging van de aanstaande kampioen. Ook het slotakkoord was voor Overasselt, Guus Peters Weem knalde de 0-3 op de achterlijn staande miraculeus achter Kevin Franssen. Overasseltse boys kan volgende week op het eigen sportpark de titel binnenhalen.

Kevin Fransen: Vanden Heuvel(60 Mitch Albers), Sam Jansen, Senna van Dam, Karsten Derks: Victor Beijer(60 Jordy van Ameijde) Jesper van Roosmalen, Chiel Jansen(60,2x geel): Gijs Bakker(84 Tim van Deelen) Stijn Hartog(78 Tom Peters) Niels van Tintelen.