Hockeydames 1 MHC Wijchen wint uit tegen HCAS: 2-4

Verslag door Willem Faassen
15 april 2024
Na de nederlaag tegen Oirschot afgelopen week was Wijchen gebrand op herstel. Het begon de uitwedstrijd tegen HCAS uit Asten-Someren, de nummer 7 van de competitie, dan ook scherp. Ondanks het vele balbezit werd er weinig gecreëerd en werd de thuisploeg het eerst gevaarlijk, na onoplettendheid achterin. Daarna ging het spel op en neer, maar er werd niet gescoord. In het tweede kwart kreeg Wijchen weer wat meer grip op het spel en wist het meerdere kansen te creëren. Deze werden niet verzilverd, waardoor er met een 0-0 gerust werd.

Na rust wist Wijchen via Fleur Theunissen en Dominiek Rutten op een mooie voorsprong te komen. In het vierde kwart maakte de thuisploeg de 1-2. Fientje Smits wist na een goed uitgespeelde aanval de derde voor Wijchen te maken: 1-3. Dit doelpunt gaf Wijchen echter te veel vertrouwen, want vanaf de afslag was het HCAS dat opnieuw wist te scoren. Echt spannend werd het echter niet, want door een doelpunt van opnieuw Fientje Smits kwam de eindstand op het scorebord: 2-4.

Komende vrijdag, 19 april, speelt Wijchen om 20.30u de kwartfinale in de beker tegen De Reigers uit Hoofddorp. Zondag staat de nummer 2 uit de competitie, Oss D1, op het programma. Ook dan speelt Wijchen thuis.