NEC had meer verdiend tegen PEC: 2-2

Van onze redactie | Fotograaf: Broer van den Boom
14 april 2024

Met Rogier Meijer werd een jaar verlengd en dat heeft hij dik verdiend. We staan er goed voor en kunnen nog alles winnen. Wie dat vooraf gedacht had, verdient ook een beker! Denkend aan de bekerfinale van volgende week mogen we natuurlijk de competitie niet vergeten! We kunnen ook met helemaal niks eindigen. Maar daar gaan we uiteraard niet vanuit.

Met nog 5 wedstrijden in de eredivisie te gaan doen we het op zondag 14 april tegen PEC met in de achterhoede Cillessen, Pereira, Sandler, Nuijtink en Verdonk. Op het middenveld met Hoedemakers, Proper en Chery en voorin spelen Hansen, Ogawa en Sano. We zijn bijna weer compleet! Dennis Higler fluit om 20.00u voor de aanvang van de wedstrijd.

3. Ogawa schiet naast van rand 16. 6. PEC schiet recht in de handen van Jasper. 9. PEC schiet net naast! Maar Lam scoort 20 seconden later keihard in de kruising. Wat een domper! 0-1. 12. Kopbal van PEC maar gelukkig naast. Die gasten uit Zwolle spelen ook frank en vrij op de aanval. We zullen alert moeten zijn! 20. We spelen nog met teveel balverlies. Dat hoeven we volgende week echt niet te doen! 25. We beginnen wat meer balbezit te krijgen. Dat moet gaan resulteren in kansen. 29. PEC schiet hoog over van 16 meter. 30. Dat was een megakans voor Sano maar op miraculeuze wijze wordt het een corner. Ogawa kopt hieruit bijna raak! We zijn wakker!! 32 Dirk Proper heeft het een half uur volgehouden na zijn blessure. Dan kan hij volgende week langer spelen en dat is belangrijk! Rober Gonzalez komt erin voor hem. 34. PEC schiet maar net naast. Daar was Verdonk slordig. 36. Geel voor PEC door een aaneenschakeling van overtredingen. 38 Weer geel voor PEC; nu wordt Sontje onderuit geschoffeld. Chery doet niks met de vrije trap helaas. 42. Pff, daar pakt Cillessen een bal met hand/voet lijkt het. Er verscheen een blauw-witte dichtbij en schuin voor het doel! 46. Een corner dankzij Pereira lijdt tot niks en de rust.

Ondank dat we 60% balbezit hebben, creëren we niet echt veel. Zwolle staat goed en is zo moeilijk te verslaan. We moeten de druk erop houden, sneller in de opbouw handelen en zoals altijd met lef blijven spelen!

47. Een prachtige diepe bal van Sandler op Gonzalez die geeft voor en Ogawa kopt binnen! 1-1 en “we are back!”. 2. 5D aar redt Cillessen weer prima omdat Pereira staat te dromen en zijn tegenstander binnendoor laat komen. 53. Ja hoor een minuut later krijgen we een strafschop omdat Hansen onderuit geknald wordt! Ogawa scoort opnieuw en het is gewoon al 2-1! Er lijkt goed naar Meijer geluisterd ze zijn in de rust! 57. Hansen schiet naast uit een goede omschakeling. 59. PEC schiet maar net naast! Dat was lucky! 61. Een PE- corner leidt tot niks. 64. Sontje is geblesseerd en moet gewisseld worden en Baas komt voor hem. 66. Een PEC-vrije trap op 18 meter door ingrijpen van Nuijtink. Velanas maakt 2-2 en Jasper was kansloos. We lieten ons ook te ver terugzakken. 73. Een Chery-corner wordt niks. Nog 20 minuten en dat is lang. Willen we boven Ajax op plek 5 komen dan moeten we op zoek naar de winst! 75. Een diepe bal van Baas op Gonzalez wordt een corner en nog een. 77. Chery schiet maar de keeper redt 2 keer geweldig! Wat jammer! We voeren de druk op. 80. Daar werd bijna Ogawa bereikt voor zijn derde! 81. We gaan wisselen en Sow komt voor Hoedemakers. 82. Hard schot van Chery, maar die keeper pakt opnieuw. Hij moet toch gaan vallen! 83. Een Chery-corner wordt niks en ook een voorzet van Verdonk komt niet aan. 85. Een schot van Verdonk gaat hard en onzuiver naast. 87. Een rare gele kaart voor Sandler. Die Higler is van de regeltjes hè. We zijn al een kwartier aan het drukken. 91. Sow schiet keihard van 7 meter maar die keeper pakt weer. 92. Sandler kopt net naast! Nog 2 minuten hebben we. 93. Nog een vrije trap aan de rechterkant van Chery, maar die gaat rechtstreeks en schiet net naast. Daarop had die keeper echt niet gerekend.

En dan is het afgelopen en zijn we de 5e positie kwijt. Wat ontzettend jammer maar we hebben 17 doelpogingen gecreëerd waarvan er 9 op doel waren. Als we dat volgende week zondag rond 18.00u weer doen dan gaan we meedoen! En als alles meezit gaan we met die beker naar huis. Hoe dan ook: iedereen weet waar we voor staan dit seizoen. Spelen met slimheid, lef en Nimweegse passie! Als we dan een keer niet winnen,  hoeven we onszelf niets te verwijten!