Wijchen leidt de weg met vaste verkeersrouteborden voor VVN verkeersexamens

Van onze redactie
28 maart 2024

Eerste Gelderse gemeente die kinderen een permanente oefenroute biedt voor het afleggen voor het Verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland.

In Wijchen hangen sinds afgelopen jaar permanente borden die de route van het VVN Verkeersexamen voor schoolkinderen aangeven. Daarmee is voor Veilig Verkeer Nederland Wijchen een grote wens in vervulling gegaan. Kinderen kunnen zo het hele jaar oefenen op de route en zich beter voorbereiden op het VVN praktisch Verkeersexamen. Op maandag 8 april a.s. wordt om 09.00 uur bij de Brandweerkazerne aan de Bronckhorstlaan in Wijchen door verkeerswethouder Twan van Bronckhorst de vaste bebording officieel onthuld.

Laten zien wat je geleerd hebt
Jaarlijks nemen ruim 400 leerlingen deel aan het VVN praktisch Verkeersexamen in Wijchen. Tijdens dit praktische gedeelte van het examen wordt getoetst of de leerlingen de theorie goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Voorzitter Peter Evers Janssen van VVN Wijchen: “Ons idee voor vaste bebording werd gelukkig ondersteund door de gemeente Wijchen. Samen met de verkeersambtenaar hebben we de route bekeken en bepaald waar de borden opgehangen moesten worden. We zijn er trots op dat Wijchen de eerste Gelderse gemeente is die vaste bebording heeft. We hopen natuurlijk dat we de trend hebben gezet en meer gemeenten ons voorbeeld volgen.”

Het VVN praktisch Verkeersexamen vindt in Wijchen op 8, 9 en 10 april a.s. plaats.

Innovatieve Verkeerseducatie
Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een breed scala aan educatieve initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid. Ter voorbereiding op het verkeersexamen is er veel oefenmateriaal beschikbaar, waaronder verschillende verkeerskennis-items zoals telefoongebruik (MONO) en het fietsen in groepen. Naast het examen kunnen kinderen zich verder voorbereiden op de langere fietstocht naar de middelbare school door middel van verkeerseducatie, aangeboden via de speciale programma's ‘Doe meer met MONO’ en ‘Van 8 naar 1’. Als prachtige toevoeging aan dit educatieve arsenaal introduceerde VVN vorig jaar de 'VVN Minecraft Verkeerseducatie', een wereldprimeur en tweevoudig prijswinnaar tijdens de Nationale Onderwijs Tentoonstelling 2023. Deze innovatieve tool biedt kinderen een eigentijdse en uitdagende manier om inzicht te krijgen in de complexiteit van verkeerssituaties.


Dit bericht delen:

Advertenties