"Centrum bereikbaar houden voor auto en fiets tijdens bouw Tussen Kasteel en Wijchens Meer"

Gemeente
Van onze redactie
1 maart 2024

De bouwfase van het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM) is recent gestart met het ontmantelen van het oude gemeentekantoor. De eerste fase van dit meerjarige project vindt plaats op de locatie van het oude gemeentekantoor en het Europaplein. Op deze locatie worden appartementen, een ondergrondse parkeergarage en een bewaakte fietsenstalling gerealiseerd.

De bouwwerkzaamheden zorgen voor overlast bij winkelend publiek, centrumbewoners en ondernemers. Door het tijdelijk verdwijnen van parkeerplaatsen vanwege de bouw wordt de parkeerdruk hoger en ons centrum minder aantrekkelijk.

Het CDA Wijchen, Kernachtig Wijchen en de Wijchense VVD dienen hierover tijdens de raadsvergadering een voorstel in. De partijen verzoeken gezamenlijk aan het college om tijdelijke parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen te realiseren tijdens de bouw van TKWM.
Alice Peters-Vroom fractievoorzitter Wijchense VVD hierover: “Het centrum moet ook tijdens de bouwfase van TKWM aantrekkelijk blijven voor winkelend publiek, centrumbewoners en ondernemers.”

De partijen dragen de Kasteeltuin als voorbeeld aan om tijdelijk te kunnen parkeren met de auto. Fractievoorzitter Björn Derksen van het CDA Wijchen legt uit: “In 2016 tijdens de bouw van de stationsgarage is de Kasteeltuin al succesvol ingezet om het parkeertekort op te vangen. Dat zien wij nu weer voor ons.”

Jan Evers, raadslid van Kernachtig Wijchen, vult aan: “Het is goed dat we aandacht vragen voor auto parkeren. In ons gezamenlijke voorstel vragen we het college echter ook om direct te kijken of de kwantiteit en kwaliteit voor het parkeren van de fiets in het centrum verder opgepakt kan worden.”

Al met al verwachten de Wijchense VVD, Kernachtig Wijchen en het CDA Wijchen dat met hun voorstel de parkeeroverlast in het centrum tijdens de bouw van TKWM beperkt wordt. Dit gebeurt wat hun betreft door tijdelijke autoparkeerplaatsen in de Kasteeltuin aan te leggen en nieuwe mogelijkheden voor het parkeren van de fiets in het centrum te realiseren.

De partijen zijn van mening dat het centrum van Wijchen ook tijdens de bouw van TKWM aantrekkelijk moet zijn en blijven voor ondernemers, centrumbewoners en winkelend publiek!


Dit bericht delen:

Lees ook
Advertenties