Voetbalvrouwen Alverna 1 winnen duel om koppositie

Verslag: Johan Driessen
26 februari 2024
In een meer spannend dan goed duel versloegen de dames van Alverna het team van FC Kunde VR1 met 2-1.

De eerste ontmoeting tussen beide teams in oktober was nog geëindigd in een ontluisterende 4-0 overwinning voor de dames uit Nijmegen. De spanning was duidelijk zichtbaar bij beide teams in het begin van de wedstrijd, waarin Alverna de tegenstander probeerde vast te zetten op eigen helft. Dit resulteerde in de 8e minuut al in de 1-0 voorsprong als Mies Reijers door de achterhoede soleert en knap met links in de korte hoek scoort. Drie minuten later staat Kunde vrij voor de goal maar de inzet eindigde in de armen van keepster Isa Krutwagen. De 2-0 hing in de lucht, maar de kopbal van aanvoerster Maud Hermans vanuit de corner ging rakelings over.
De eerste kans na rust was na 6 minuten voor Alverna en leek te eindigen in een penalty als Romy Sengers wordt gevloerd, maar de bal werd op de rand van de 16 meter gelegd. De vrije trap werd gestopt door de doelvrouw van FC Kunde. De 1-1 kwam letterlijk uit de lucht vallen.
Een “opruimbal” van achteruit viel achter de laatste linie en werd door de snelle spits van Kunde van grote afstand over Isa heen gelobt die ver uit haar goal was gekomen maar te laat bij de bal kwam. FC Kunde probeerde de 1-1 op alle manieren te verdedigen, wat leidde tot felle duels en veel overtredingen. De overtreding in de 30e minuut op Anouk Jacobs, die het strafschopgebied was binnen gedribbeld leidde tot een penalty en een blessure bij Anouk, die daardoor het veld moest verlaten. Ondanks de provocaties en opmerkingen richting Romy benutte zij de strafschop koeltjes, hetgeen de 2-1 en een lange neus van Romy opleverde. In het restant van de wedstrijd kwam Alverna niet meer in de problemen.

Volgende week speelt Alverna VR1 thuis om 13.00 tegen WVW VR1.