Terugblik: 'Levendige culturele markt in gemeentehuis Wijchen'

Van onze redactie
11 februari 2024

De editie van februari van het tijdschrift van de Historische Vereniging Tweestromenland is verschenen, met daarin een korte terugblik op de 'Culturele avond' in Wijchen afgelopen januari:

"Voorafgaand aan de definitieve vaststelling van de Cultuurnota voor de Gemeente Wijchen vond er in de avonduren op 25 januari jl een levendige culturele markt in het Gemeentehuis aan de Kasteellaan plaats. Tijdens deze markt waren diverse vertegenwoordigers van de culturele instellingen van Wijchen aanwezig en konden zij onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek gaan. 
Ook onze vereniging was van de partij. Wies Berris-Visschers maakte samen met Margriet Wuisman en Dinie Bijmans-Degen in prachtige streekdracht haar opwachting en zij deelden – uit historische koektrommels – aan alle aanwezigen heerlijke Emilia-koekjes uit. Ook onze voorzitter Henk van Elk was, in het kostuum van de wethouder van Puffelik uit de jaren 1935/1940, aanwezig. Hij bood na een korte speech de Wijchense cultuurwethouder Bea Schouten een dienblad aan met daarin verwerkt de ’10 sterke punten van de Historische Vereniging Tweestromenland'. De wethouder was zichtbaar blij met dit praktische geschenk. Het was een zeer geslaagde avond, waarbij onze vereniging zich heel goed heeft kunnen presenteren."

Foto via Historische Vereniging Tweestromenland


Dit bericht delen:

Advertenties