Voetbalvrouwen Alverna 1 gaan als koploper de polonaise in!

Verslag: Johan Driessen
8 februari 2024

Met een afgetekende 4-0 overwinning op de VR1 van Varsseveld hebben de dames van Alverna de koppositie in de 2e klasse E overgenomen.

Na een rommelig begin waarin Varsseveld vooral fysiek heel veel op de mat legt, is het in de 14e minuut al raak voor Alverna.
Aanvoerster Maud Hermans kopt de eerste corner van de wedstrijd snoeihard binnen. Ilse Kooistra heeft een paar minuten later de 2-0 op de schoen maar stuit op de keepster van Varsseveld. En nog geen minuut later ligt de “dwarsligger” dwars bij het schot van Lotte van Gendt.
In de 34e minuut is het wel weer raak: Merel Tiecken weet via een prachtig diagonaal schot via de binnenkant van de paal te scoren. De vreugde voor haar is helaas van korte duur want ze raakt dusdanig geblesseerd dat ze het veld moet verlaten. Ze wordt vervangen door Chresta Liebregts die daarmee haar rentree maakt na weken blessureleed. Alverna combineert er lustig op los en na een prachtige combinatie tussen Anouk Jacobs en Romy Sengers weet laatstgenoemde de bal in de bovenhoek te plaatsen  en bepaalt daarmee met 3-0 de ruststand.

Alverna gaat na de rust onverminderd verder met aanvallen. In de 2e minuut gaat het schot van Mies Reijers rakelings over en een minuut later redt de keepster op de inzet van Milou Stoots. Anouk en Romy kopiëren hun kunstje van de 3-0, maar nu gaat het schot net over.
Een minuut later is het dan wel raak door Mies 4-0.
Hierna volgen nog kansen voor Anouk die na een prachtig uitgespeelde aanval net over mikt en Dianne van de Scheur die, net ingevallen, niet voorbij de keepster komt.

Komende 2 weken zijn de VR1 vrij en op 25 februari volgt de kraker tegen FC Kunde op sportpark Bospad.