Voetbal: AWC verliest thuis van Gemert

Verslag door Peter van der Hoeven
5 februari 2024

AWC voetbalde, in de klasse 'Landelijk 3e divisie D', op een regenachtige zondag thuis tegen het Brabantse Gemert. Zonder de geschorste Daan Pauwels.

Het spel ging in het begin op en neer met kansen voor Gemert en AWC vanuit de counter. AWC kon alleen op de keeper doorlopen door Bas Brussard, maar Bas had het vizier niet op scherp staan en schoot hoog over. Gemert kreeg ook een kans uit een corner, maar Tijn van de Groes bewees maar weer eens dat hij een uitstekende keeper is en redde prachtig met een katachtige beweging op een inzet van dichtbij. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.

In de tweede helft kwam AWC er iets beter uit en dit leidde tot een prima pass van Halid Murt (de nieuwe aanwinst) op Boy Visser. Deze liet zich deze kans niet ontgaan en lopte de bal prachtig over de keeper heen 1-0 in de 55e minuut. Gemert ging hierna beter spelen en kwam op 1-1 uit een voorzet vanaf rechts in de 61e minuut. Gemert bleef vooruit voetballen en kwam op 1-2 in de 78e minuut na een goede aanval. AWC probeerde nog naar voren te spelen en werd gevaarlijk vanuit een aantal corners maar het geen geluk. Zo bleef de stand 1-2.