Lunch in Kasteel Wijchen voor Wijchense sportkampioenen

Van onze redactie
5 februari 2024

Zaterdag 3 februari zetten burgemeester Renske Helmer-Englebert en wethouder van sport Bea Schouten de Wijchense individuele sportkampioenen van 2023 in het zonnetje. Het is een traditie dat de kampioenen daarbij een heerlijke lunch in Kasteel Wijchen krijgen. 

Sport is heel belangrijk
Tijdens deze lunch vertellen de sporters over hun knappe sportieve prestaties en hun plannen (en doelen) voor 2024. Wethouder Bea Schouten: “Sporten is heel belangrijk. Het houdt je fit en gezond, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom moedigen wij de inwoners van gemeente Wijchen aan om een sport te doen die ze leuk vinden. Want daarvoor kom je graag in beweging. Helemaal als je er ook nog eens heel goed in bent. Zoals deze kampioenen!”

Trots op kampioenen
De lunch was voor alle individuele sporters die in gemeente Wijchen wonen en in 2023 een medaille bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap behaalden. Helaas konden niet alle kampioenen bij de lunch aanwezig zijn, maar ijshockeyer Luc Kerstens, (Muay)Thai boksers Lonato Prijor en Kachiné Gooding, BMX’ers Ranomi Janssen en Lieke Klaus en rolstoelbasketballer Ilse Arts waren erbij.

Burgemeester Renske Helmer-Englebert: “Ik feliciteer de sporters van harte met hun kampioenschap! Het vraagt een enorme discipline en doorzettingsvermogen om uit te blinken in een sport. Dat in gemeente Wijchen sporters wonen die dit op hoog niveau weten te halen, maakt mij als burgemeester trots.”

Op zoek naar kampioenen 2024
Om ook de sportkampioenen van 2024 goed in beeld te krijgen roept gemeente Wijchen u op om deze uitzonderlijke prestaties bij de gemeente te melden. Bent u of (her)kent u een (Nederlands, Europees, wereld- of Olympisch) sportkampioen die in Wijchen woont in 2024? Meld dit dan via kabinetszaken@wijchen.nl. Dan nodigt gemeente Wijchen deze sporter uit voor de volgende editie.

Ken je een inwoner van gemeente Wijchen die in 2024 een medaille haalt bij een Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap? Laat het ons weten! Dan nodigen wij deze kampioen uit voor de bijeenkomst volgend jaar.

Foto sporters met wethouder en burgemeester, v.l.n.r.:
Luc Kerstens, Ranomi Janssen, Kachiné Gooding, Lonato Prijor, Ilse Arts en Lieke Klaus.
Foto: gemeente Wijchen.


Dit bericht delen:

Advertenties