Volleybal: Zegereeks Trivos Dames 1 gaat door

Tekst: Michiel Driessen | Foto’s: Rob Jansen
Van onze redactie
4 februari 2024

Trivos Dames 1- Avior DS 1 (25-13, 25-19, 25-21, 25-22)

Twee thuiswedstrijden op rij voor Trivos Dames 1, maar in die ene week gebeurde veel. “Zo ongeveer het halve team werd na de 4-0 van vorige week geveld door de griep,” aldus coach Marcel van Zuijlen. Toch stonden op een na alle speelsters er afgelopen zaterdag weer. En hoe. In krap 2 uur tijd stuurden de Wijchense dames Avior Dames 1 zonder punten terug naar Deventer. Weer winst, weer 5 punten…zal het voor het eerst in de geschiedenis gaan lukken? Trivos in de eerste divisie…?

In de eerste set heeft Trivos een voortvarende start, over de hele linie draait het goed. Zowel het passen, setten, aanvallen als serveren lopen soepel. In korte tijd staat Trivos al flink voor, zo scoren Kyra van Dijk met een snelle middenaanval en Norah van Beers met enkele harde smashes de nodige punten. Dit alles op een goede servicereeks van de altijd stabiel serverende Nora van der Bend. Al snel staat het 10-3. Deze lijn zet zich door, waarbij Norah van Beers en Kristy Goijarts met hun aanvallen enorme druk zetten op Avior. Bij 15-7 vraagt Avior dan ook een time-out aan. Dit helpt niet, Trivos blijft doorstomen en als Kristy Goijarts en Debbie de Graaf een killblok zetten is het 21-13 en de tweede time-out voor Avior. Een ace van Evie Driessen volgt en Kristy Goijarts beslist de set op 25-13.   

De tweede set gaat voor Trivos goed van start, maar Avior toont zich nu veel meer de gelijke van Trivos. Bij 10-10 vraagt Trivos een time-out aan. Dit haalt niets uit. Beide teams maken de nodige fouten, maar laten ook goede rally’s zien. Bij de stand 14-14 lijkt Trivos genoeg te hebben van het gepingpong en begint dan uit te lopen. Norah van Beers en Kristy Goijarts shinen in hun aanvalsrol. Wieneke Eggermont staat fenomenaal te verdedigen, in haar flank gesteund door Evie Driessen en Nora van der Bend geeft de een na de andere scherpe set. Avior vraagt om een time-out bij 19-15. Dit resulteert even in een paar punten voor Avior. Totdat Nora van der Bend weer aan service komt en de druk weer bij Avior ligt. Uiteindelijk is het Kyra van Dijk die met een ketser op haar service de set beslist op 25-19.

De altijd lastige derde set begint Trivos sterk. Debbie de Graaf scoort het eerste punt met een snelle omloopbal. Avior maakt aan het begin veel persoonlijke fouten. Bij 8-4 nemen de dames uit Deventer dan ook hun eerste time-out. Deze prikt de concentratie van Trivos niet door want Debbie de Graaf maakt hierna met een heel geniepig balletje een punt. Volleybal is kijken, het hoeft niet altijd hard te gaan. Dan besluit Evie Driessen een masterclass serveren te geven. Bij 13-6 demonstreert Kristy Goijarts hoe hard je een bal kunt smashen. In de fase die volgt maakt Avior weer de nodige persoonlijke fouten. Bij de stand 18-10 draait het beeld echter volledig en gaat Trivos klungelen. Bij 18-14 grijpt coach Marcel van Zuijlen in met een time-out. Deze heeft duidelijk zijn effect, want Trivos loopt hierna uit naar 24-15, met een glansrol voor Debbie de Graaf. Nog een punt te gaan. Onbegrijpelijk dat Trivos Avior daarna zes punten op rij laat maken. Maar dan is het klaar bij 25-21 en is het 3-0 voor Trivos.

De winst is binnen, maar Trivos moet nog even gefocust blijven in de vierde set. Dit doen de dames goed, bij 4-0 vraagt Avior de eerste time-out aan. Een goede zet, want daarna komen ze uit de startblokken en laten ze beter aanvalswerk zien. Hierna gaat de wedstrijd veel gelijkwaardiger op. De 16-12 wordt gemaakt door Kristy Goijarts en dan neemt Avior een time-out voor wat adempauze. Het verschil van de 4 punten achterstand maakt Avior echter niet meer goed. Het verdedigende werk van Wieneke Eggermont en Evie Driessen, de gevarieerde sets van Nora van der Bend en de forse aanvalsdruk van Norah van Beers en Kristy Goijarts laten dat niet toe. Het laatste punt is voor de jongste telg van het team Norah van Beers klapt erop, het is 25-22.

Coach Marcel van Zuijlen toont zich content aan het eind van de wedstrijd: “Als je bedenkt dat we donderdag maar een half team fit hadden bij de training en nu weglopen met de volle winst, dan staat hier een tevreden coach. Over de hele linie hebben we stabiel verdedigings- en aanvalswerk laten zien. Dit geeft vertrouwen voor het laatste deel van de competitie.

Trivos Dames 1 in actie zien? Dan is het even geduld hebben. Op 24 februari en 9 maart spelen onze dames uit. De eerste thuiswedstrijd is op 16 maart tegen de huidige nummer 3 Engeltherm WSV DS 1, om 15.00 uur in de Arcus.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen