Schrijfwedstrijd gedichten bij Bibliotheek Wijchen

Van onze redactie
17 januari 2024

Schrijf je graag gedichten? Waag je kans, doe mee en schrijf een gedicht! Het thema van dit jaar is: Thuis. Het winnende gedicht wordt door de bezoekers van de Bibliotheek Wijchen gekozen en ontvangt de 'Ben Willems' prijs.

Wedstrijdreglement

  • Het gedicht moet aansluiten bij het thema 'Thuis'.
  • Je stuurt 1 tot maximaal 3 gedichten in, voorzien van je naam, emailadres en telefoonnummer.
  • Het gedicht moet origineel en van jezelf zijn. Eerder gepubliceerde gedichten tellen niet mee voor de prijs.
  • Inzenden kan via info@bibliotheek-wijchen.nl met de vermelding ‘gedicht’. Lukt dat niet, stuur het dan per post naar de Bibliotheek Wijchen o.v.v. Inzending Gedichtendag, Campuslaan 8, 6602 HX Wijchen of stop het in de rode brievenbus in de bibliotheek. Vergeet niet zowel in je e-mail als per post de contactgegevens toe te voegen!
  • Inzendingen moeten uiterlijk ingediend zijn op woensdag 31 januari 2024.
  • Het publiek stemt op de ingezonden gedichten in de Bibliotheek Wijchen tijdens de stemperiode van 1 februari t/m 10 februari 2024.
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht. De uitslag is definitief en er wordt niet over gecorrespondeerd.
  • Het winnende gedicht krijgt de 'Ben Willems' prijs, een plek op onze site en wordt gedeeld op sociale media.

Poëzieweek 2024: thema ’thuis’
Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. We komen thuis in steden of op het platteland, we verhuizen onze verzen van streek naar streek en beschrijven nieuwe en oude landen in levendige letters. Poëzie kan mensen vieren, verwelkomen en zich thuis doen voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.


Dit bericht delen:

Advertenties