Kindercollege Leven in de ijstijd en steentijd - meld je nu aan

Van onze redactie
7 december 2023

Donderdag 28 december 2023 organiseert Museum Kasteel Wijchen bij de tentoonstelling KOUD! Over leven in de ijstijd een kindercollege over leven in de ijstijd en steentijd.

Sandra van Dam van Curiosityworld neemt kinderen in de lezing mee naar de tijd van mammoeten en neanderthalers. Na de lezing gaan de kinderen in een workshop aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren uit die tijd.

In de lezing leren kinderen York uit Doggerland kennen. Doggerland ligt tussen Engeland en Europa. In de ijstijd lag dit land droog en leefden er allerlei dieren. De mensen (neanderthalers) volgden de dieren voor eten en kleding. Ze maakten gebruik van stenen werktuigen. Ook botten en hout konden ze goed gebruiken. York vertelt er meer over.

Na de lezing gaan de kinderen zelf aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren en neanderthalers. Na afloop krijgen ze een leuk aandenken mee.

Praktische informatie
Het kindercollege wordt gegeven op donderdag 28 december 2023 van 13:30-15:00 uur.
Het college is geschikt voor kinderen vanaf 8/9 jaar t/m 14 jaar.
Prijs voor deelname: entreekaartje + € 2,00 toeslag

Aanmelden
Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen, daarom is vooraf aanmelden verplicht. Je kan je aanmelden via de website van het museum www.museumwijchen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties