Voetbalnieuws: AWC vindt in Freek Thoone nieuwe trainer

Tekst & foto's via Facebook AWC
6 december 2023

Vers voetbalnieuws: AWC heeft een contract getekend voor het seizoen 2024-2025 met de nieuwe hoofdtrainer Freek Thoone.

Als assistent trainer wordt Nicky van de Groes aangesteld. De huidige assistent-trainer van het eerste, Alfred Verwaaijen, wordt de nieuwe hoofdtrainer van AWC’s O23-1.

Thoone, die in mei verwacht zijn UEFA A licentie te halen, is geen onbekende bij de club. Tot 5 jaar geleden speelde hij zelf in het eerste van AWC, na een carriere bij SV Leunen, SV Venray, en als profvoetballer bij Achilles ’29. Thoone’s assistent Nicky van de Groes is óók geen onbekende bij AWC, hij zwaaide pas vorig jaar af bij het eerste nadat AWC promoveerde naar de derde divisie.
 
Twee weken geleden besloten AWC en huidig hoofdtrainer Lodewijk de Kruijf na één seizoen niet samen verder te gaan, en moest AWC dus op zoek naar naar een nieuwe hoofdtrainer. Al vrij snel kwam toen Freek Thoone in beeld. Freek heeft met een groot deel van de huidige selectie zo’n 2 jaar samen gevoetbald.
 
“Ook toen al was Freek een leider in het veld en een verlengstuk van de trainer”, volgens manager voetbal Björn van de Groes. Hij noemt hem verder een inhoudelijk sterke trainer die perfect in het profiel van AWC past, en die tegelijkertijd ook heel goed snapt dat AWC óók gezelligheid betekent. De spelersraad én de Technische Commissie van AWC waren het toen vrij snel eens: Freek Thoone moest het worden.
Thoone zelf is blij met zijn contract bij AWC. “Toen ik 5 jaar geleden hier afscheid nam als speler, had ik altijd de hoop om hier terug te keren als trainer. Dat ik nu die kans meteen krijg, maakt me trots en dankbaar. Ik weet dat ik als persoon goed pas binnen de vereniging en zal er alles aan doen om de jongens binnen de lijnen zo goed mogelijk te laten presteren en het gekregen vertrouwen waar te maken.”
 
Ook Alfred Verwaaijen, de nieuwe trainer van de O23-1, heeft er heel veel zin in: “Laten we samen bouwen aan zowel winnaars op het veld als winnaars in het leven.”


Dit bericht delen:

Advertenties